Davant l’evolució de la pandèmia a la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre amb un risc de rebrot de 898 punts i una velocitat de propagació de 0,93, les presidències dels consells comarcals del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre han fet una crida a la ciutadania perquè redueixi la mobilitat i la interacció social i respecti les mesures d’higiene. Així, els responsables dels consells comarcals demanen que:

  • Limiten al màxim la mobilitat, que eviten sortir si no és imprescindible. En aquest sentit, els consells comarcals ebrencs han fomentat el teletreball entre les seues plantilles i només es desplacen al centre de treball aquells treballadors que han de garantir de forma presencial la prestació dels serveis que ofereixen els ens comarcals.
  • Redueixen la interacció social com a mesura per a reduir els contagis i aconseguir doblegar la corba.
  • Respecten les mesures de seguretat que indica el departament de Salut: mascareta, distància social, higiene de mans i ventilació.
  • Compleixen la quarantena domiciliària si són positius per covid-19 o han estat en contacte amb un positiu i el servei d’epidemiologia els ha posat també en quarantena, tot i tenir una prova amb resultat negatiu.
  • Respecten les mesures aprovades pel Procicat i vigents fins al 7 de febrer per reduir els contagis entre les quals s’inclou el confinament municipal i les trobades d’un màxim de 6 persones de dues bombolles de convivència, així com les mesures addicionals adoptades pels ajuntaments.

Finalment, els presidents i les presidentes dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre demanen la implicació de la ciutadania per pal·liar la situació de tensió al sistema sanitari ebrenc.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.