Un intractable FC Barcelona segueix amb pas ferm i va doblegar la ressistència del ‘matagegants’ Benicarló que no va poder superar el mur defensiu blaugrana una vegada i una altra cedint terreny amb el pas dels minuts, en un partit en el qual van adquirir les millors sensacions possibles de cara a la final del proper dissabte (67-57).

Una victòria que li va servir als blaugranas per a ampliar l’avantatge amb el segon classificat, després de l’ajornament del duel que tenia que enfrontar a l’Hestia Menorca davant el CBT, i una nova derrota ajustada del Prat davant el Basket Navarra(68-70). Una derrota aprofitada per un Albacete Basket que continua alimentant la seva gran temporada i que va sumar un nou triomf amb el qual acostar-se a la segona plaça. En aquesta ocasió, vencent a casa al cuer, un CB Cornellà que no va poder amb les ganes de guanyar dels manxecs (75-67).

Els de Mateo Rubio van anar dominant el marcador durant els primers vint minuts de joc i a la segona part han jugat de manera intel·ligent per tornar a emportar-se el triomf. El Barça B va iniciar el partit afrontant l’encert en atac dels de Benicarló però va assolir igualar el partit a 7, en el minut 6 de joc. Els blaugranes es van assentar a la pista de la Ciutat Esportiva Joan Gamper i un 2+1 de Saintel, els donava la primera avantatge en el marcador (12-10) en el minut 9 de partit.

El segon quart s’iniciava amb un 15 a 10 en el marcador. Rubio rotava la banqueta durant tots els minuts del partit amb la incorporació al joc dels júniors Nnaji, Caicedo i Bonilla. Els blaugranes mantenien una bona intensitat defensiva però els hi costava marxar en el marcador (19-16) en el minut 15. La dinàmica d’igualtat es mantenia al llarg del quart i al descans un 31 a 26, fruit de l’encert local a les dues darreres accions ofensives, donava fe del que s’havia vist a la pista blaugrana.

El Barça B sortia a la pista seguint amb bona intensitat defensiva i no possibilitava als del Baix Maestrat de remuntar les diferències. Tot i això els quatre punts de diferència (37-33) mantenien el partit totalment obert, en el minut 26. Les defenses d’ambdós equips dificultaven la fluïdesa dels atacs rivals però tot i això els Barça B finalitzava el 3r quart amb més distància (51-41).

Els visitants es mantenien en defensa zonal i la paciència de l’atac blaugrana els mantenia per davant (58-48) en el minut 34. A partir d’aquí, els de Benicarló, van tornar a la defensa individual per canviar la dinàmica però els de Mateo Rubio dominaven per 64 a 52 a 3 minuts per a la fi del partit. En els darrers tres minuts, els joves blaugranes van mantenir el cap fred, van jugar de manera intel·ligent i es van endur el tretzè triomf de la lliga, que els manté en el primer lloc de la classificació. Sorolla, va jugar vint-i-sis minuts sent el segon jugador amb màxima participació en el partit del conjunt blaugrana, sent el jugador que va aportar més rebots (4 en atac i 5 en defensa) i anotant dos cistelles de sis intents.

El proper cap de setmana arriba una fita important on el Barça ‘B’ optarà al primer títol oficial de la seva història enfront un Juaristi que va aixecar el trofeu el passat curs en el seu feu i que podria doblar el títol en cas de victòria a la pista dels blaugranes, que serà el feu on es jugui aquesta final.

Es duel arrancarà a partir de les 16:30h del pròxim dissabte 30 de gener quan tots dos equips saltin al parquet de la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí per a iniciar la lluita per la Copa. Per tercer any consecutiu, serà retransmesa la Final de la Copa LEB Plata en directe a través del compte de Facebook Live de la Federació Espanyola de Bàsquet.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.