Els ajuntaments d’Amposta, la Ràpita, Deltebre, l’Aldea, Sant Jaume d’Enveja, l’Ampolla i Camarles i les dues comunitats de regants de l’Ebre, integrants de la Taula de Consens, han celebrat aquest dijous plens per aprovar una declaració institucional en què refermen el seu compromís en la defensa del delta de l’Ebre. La Taula anuncia l’inici de gestions amb la Comissió Europea per obrir un procediment d’infracció comunitària contra l’administració espanyola i catalana “per no adoptar les mesures necessàries per evitar el deteriorament del delta de l’Ebre”.

Al cap d’un any del temporal Glòria, ajuntaments i regants reiteren en aquesta declaració que continuaran treballant amb totes les entitats del territori i les administracions competents per dur a terme “la implementació de les mesures necessàries per salvar el Delta, així com les greus conseqüències de la inacció”.

A la vegada denuncien “la descoordinació i la manca d’actuacions per part de les administracions” en la implementació d’accions de recuperació efectiva i de prevenció de nous escenaris catastròfics, i reclamen “de manera immediata una nova declaració d’emergència” davant els efectes del nou temporal d’aquests últims dies, i la corresponent actuació i coordinada entre l’Estat i la Generalitat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.