Ja ho avànçavem la setmana passada, que el possible destí de l’ulldeconenc Aleix García podia ser Espanya, com així ha estat. El migcampista català, procedent del Dinamo de Bucarest, ha signat el contracte que l’unirà a l’Eibar fins a final de temporada, amb opció de renovar per dues temporades més. És el primer reforç del mercat d’hivern del conjunt guipuscoà.

Aleix García, migcampista de 23 anys format en les categories inferiors del Vila-real, va arribar a debutar a primera divisió amb el primer equip castellonenc el 23 de maig de 2015, sense complir els 18 anys.

En la temporada 2015-2016 va fitxar pel Manchester City, on va alternar el primer i el segon equip durant dues temporades. Va jugar quatre partits en la Premier League en la temporada 16-17. En les temporades 17-18 i 18-19 va formar part de la plantilla del Girona a Primera Divisió, equip amb el qual va disputar 51 partits i va marcar tres gols.

De tornada a Manchester, va ser cedit al Royal Mouscron de la lliga belga, amb uns números de 23 partits jugats i 5 gols marcats en la temporada 19-20. Una cop desvinculat del Manchester City, va fitxar pel Dinamo de Bucarest, on ha jugat 7 partits abans de rescindir el seu contracte degut als problemes econòmics del club romanés i que el van dur a rescindir el contracte amb el Dinamo. Aleix, nascut el 28 de juny de 1997 a Ulldecona (Tarragona), va ser internacional amb la selecció espanyola en les categories sub’17 i sub’21.

Mendilíbar tindrà a les seues ordres un futbolista que pot pujar el nivell de la sala de màquines i que augmentarà la competència al doble pivot. A priori, el català arriba per a competir amb Edu Expósito per un lloc en l’onze incial de l’equip del País Basc. El migcampista d’Ulldecona disposa d’una excel·lent qualitat tècnica, que entén el joc a la perfecció i amb qualitats a l’hora de distribuir. L’Eibar l’ha incorporat per a aquesta temporada, amb la possibilitat de poder ampliar el vincle dos anys més. Tot dependrà del seu rendiment a la segona volta del campionat.

Podria debutar amb el conjunt basc el pròxim dijous en el partit corresponent a la dinovena jornada, en el complicat partit que enfrontarà a l’estadi d’Ipurua davant l’actual líder de la competició, l’Atlètic de Madrid del ‘Xolo’ Simeone. L’equip entrenat per José Luis Mendilíbar, es troba en la quinzena posició de la lliga amb 19 punts, al llindar del descens, amb tres més que l’Elx que marca les places per perdre la categoria.

Garcia, semblava que podia aterrar a Espanya després de la seua sortida convulsa de l’equip romanés, però malgrat que sonava amb molta força el nom del Reial Saragossa com a possible destí, finalment l’interés del club basc l’ha fet decantar per aquesta opció. Entre d’altres havien sonat els noms a més del Girona o l’Albacete. Amb l’equip eliminat de la seva participació a la Copa del Rei, sorprenenment per un equip de la 2a B com el Navalcarnero (3-1), ara se centrarà amb l’objectiu de mantenir la categoria.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.