Després de la decepció que va provocar caure eliminats contra tot pronòstic davant l’Atlètic de Madrid a la tanda de penals, el FC Barcelona torna a la lliga amb la intenció d’esborrar del cap l’eliminatòria de la Supercopa d’Espanya i seguir fent passos endavant per assegurar-se contra més aviat millor la competició regular. Serà demà mateix recuperant el partit que va quedar ajornat per casos de Covid-19 a la cinquena jornada, davant el Rayo Vallecano.

El quadre que entrenen Lluís Cortés i el seu segon entrenador el gandesà Rafel Navarro, ha de passar pàgina i centrar-se en les tres competicions que li resten per disputar: la Lliga Iberdrola, la Champions League i la Copa de la Reina. Dues d’elles les tenen molt ben encarrilades (són líders indiscutibles a la competició domèstica havent-ho guanyat tot i amb tres partits pendents de recuperar i a la final de la Copa) i en la competició internacional tenen dipositades grans expectatives, després d’haver eliminat al PSV als setzens de final.

Les blaugrana van com un coet a la lliga on han guanyat els onze compromisos que han disputat fins ara, una situació que els ha situat el més amunt possible de la taula amb 62 gols a favor i tan sols havent cedit dos en contra, el que significa un promig de més de 5 gols i mig per partit. En el darrer compromís però no va ser fins al transcurs de la segona meitat quan van aconseguir imposar-se a un combatiu Espanyol en un derbi que fins al temps afegit de la primera meitat no inaugava el marcador. Iniciat el segon temps en van tenir prou en 5 minuts per ampliar l’avantatge i acabar-se imposant per 5-0. És l’últim partit que han disputat, tenint en compte que el desplaçament a Madrid es va veure afectat pel temporal ‘Filomena’ i la forta nevada que va caure les va tindre retingudes a la capital d’Espanya quatre dies.

Les de Vallecas, després d’un inici de temporada dubitatiu, s’han refet i han encadenat sis jornades consecutives on no han cedit ni una sola derrota on només han encaixat un gol precisament davant l’Atlètic de Madrid, ara fa tres jornades el dia 6 de gener, amb un empat a un gol sorprenent. Tot i estar involucrades en la zona de descens de la qual els separen només 5 punts (són onzenes amb quinze punts amb dos partits pendents de recuperar), les madrilenyes intentaran aprofitar els dubtes que hagi pogut generar l’eliminació en la semifinal de la Supercopa d’Espanya de les barcelonistes.

El partit es disputarà a partir de les 17 hores de la tarda de dimecres a l’estadi Johan Cruyff, escenari on les de Cortés i Navarro repetiran dissabte davant el conjunt revelació en aquest inici de temporada el Granadilla Tenerife (quart classificat a 3 punts del líder) en un partit que s’iniciarà a partir de les 12 del migdia. Dos partits on intentaran treure’s l’espina de l’eliminació soptada.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.