Diverses organitzacions i professionals del sector de la perruqueria, barberia i estètica preparen concentracions a tot l’estat el dimecres, 20 de gener, per la rebaixa de l’IVA al sector. La concentració s’ha convocat a escala nacional i diverses professionals de les Terres de l’Ebre han mostrat el seu suport mitjançant un vídeo que corre per les xarxes socials. A més, 90 centres del sector han confirmat la seua participació en una concentració a la Delegació del Govern a Tortosa en la mateida data, a les 10 h.

El sector de la perruqueria, l’estètica i la bellesa està en escac amb la pandèmia i, tot i que se’ls permet l’obertura com a servei essencial, no és suficient. Precisament, per aquesta posició d’activitat indispensable, professionals del sector consideren que l’IVA que han d’aplicar és el reduït del 10%, actualment del 21.

Aquest és un aspecte contemplat pel dret comunitari en la seua directiva 1999/85 / CE, que esmenta expressament a la perruqueria per a la possibilitat d’aplicar un IVA reduït per a determinats sectors, la productivitat de la qual depengue directament de la intensitat en mà d’obra. Així va succeir entre els anys 2008 i 2012, en què els serveis de perruqueria van gaudir d’un IVA reduït del 8%, fins que el gener de 2013 es va decidir pujar fins al 21%, mesura impositiva que es manté en l’actualitat.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.