Arriba l’hora de la veritat per al Base Oviedo del tortosí Toni Malla. Torna la competició i afronten les tres últimes jornades de la primera volta del campionat de lliga, on tindran tres rivals teòricament assequibles de la zona mitja-baixa de la taula i el coer del grup. Els de Malla intentaran sumar aquests sis punts i obrir forat respecte al Gijón, segon classificat a dos punts dels cantàbrics, aprofitant els partits davant rivals directes que afronten els asturians en les properes dos jornades: el Cafés Toscaf (tercer classificat a un sol punt del Gijón i amb un partit pendent de disputar) i el Ciudad de Salamanca (cinquè amb tres punts menys que els xixonesos).

Els de l’entrenador ebrenc han pogut superar l’entrebanc que van suposar els partits de la sisena i setena jornades, amb l’empat davant l’IMQ (27-27) i la derrota per la mínima que van cedir davant l’Ademar ‘B’ (25-26) i que li va permetre al lleonesos passar a ocupar temporalment la primera posició de la taula classificatòria. Des de llavors tot han estat triomfs del conjunt oviedista i els darrers de forma convincent (han marcat 96 gols en els darrers tres compromisos i n’han encaixat tan sols 46). Van tancar l’any amb un important triomf davant el Cafés Toscaf (rival directe en la lluita per les dues primeres places), en un partit que els permetia situar-se al capdamunt de la taula en solitari.

El tècnic, Toni Malla, destaca que “l’equip ha tornat bé en l’apartat físic, han complit amb el treball. En l’apartat moral, anar líder sempre està bé”. De cara al compromís en que tornen a la competició després de l’aturada de Nadal, l’entrenador tortosí assegura que “tractarem amb respecte a Luanco, fa bon handbol. Estan fent una bona temporada. Estan quasi fóra dels llocs de perill. Serà un partit on no podem relaxar-nos. És un derbi i és un rival intens i perillós”.

En aquesta partit el tècnic local no podrà disposar del lateral Maxi Cancio, concentrat amb Egipte per a disputar el Mundial amb la selecció de l’Uruguai. L’entrenador, Toni Malla, destaca que aquest fet “és important per al club, ja que tenim visualització externa a Astúries. Maxi és una persona que fa temps que està buscant aquesta meta. Des del club ja li vam dir que li desitgem tota la sort del món”.

El Villa de Luanco és un dels equips recentment ascendits aquesta temporada. Són vuitens, amb deu punts i fins al moment han sumat cinc triomfs i un empat. En l’últim partit van vèncer per deu gols de diferència davant el Lafuente Pereda (33-23).

El partit que arrancarà dissabte a partir de les 19 hores del vespre al pavelló poliesportiu de Vallobín, serà dirigit per Anníbal Diego i Mikel Elvira. Per a aquest compromís, l’accés al estarà restringit als abonats del club que s’hagin inscrit al formulari de la pàgina web. Es podrà veure a més per l’streaming de la Unió Financera Base Oviedo.