Toca passar pàgina. El Base Oviedo que entrena l’entrenador tortosí Toni Malla encara el segon tram de competició amb la mirada posada a la promoció d’ascens a la Divisió d’Honor Plata (la segona divisió masculina d’handbol), on es troba ara mateix després de finalitzar l’any 2020 com a líder de la categoria amb dos punts de marge davant el Gijón, màxim rival dels de Malla.

Durant la primera volta el conjunt blau va tenir uns moments de dubte, quan va empatar davant l’IMQ (27-27) a la sisena jornada de lliga i en la següent va encaixar la única derrota que ha cedit fins ara a la lliga en la visita de l’Ademar ‘B’ (25-26). La resta tot han estat victòries dels cantàbrics que li han servit per aprofitar les ensopegades dels rivals directes al capdamunt de la taula (Gijón (17), Cafés Toscaf (16), Ademar ‘B’ (14) i Ciudad de Salamanca (14)) per a recuperar el terreny perdut i situar-se dins les dos primeres places que donen lloc a promocionar per l’ascens a final de temporada.

En l’arrancada del 2021 afronten tres compromisos teòricament assequibles davant el desè classificat Villa de Luanco (el proper partit de lliga dissabte a partir de les 19 hores al pavelló de Vallobín); el vuitè de la lliga, el Balopal (fora de casa) i el penúltim classificat i en zona de descens, la Universidad de Valladolid abans de tancar la primera volta del campionat.

Toni Malla es mostra satisfet fins ara del que portem de temporada però adverteix que “no ens podem despistar. Els tres partits restants de la primera volta contra dos rivals de la zona mitja de la taula i contra el coer de la lliga ens serviran per posar-nos a punt de cara a un inici de la segona volta que es presenta molt dur i on estaran les nostres possibilitats de promocionar en joc” confirmava el tècnic tortosí que a més afegia que “a falta d’aquests tres partits, podem ficar una nota molt alta en quant a resultats, tenint en compte que només hem cedit una derrota i un empat en el que portem de lliga“.

Malla destacava que a nivell de joc “la nota també la podem considerar alta tenint en compte que encara ens queda acabar de pulir coses, de pulir sistemes i intentar acabar de que les sinèrgies grupals s’acaben aclopant“. Tot i així es mostrava content del rendiment dels seus jugadors “la feina que hem fet ha ratllat la perfecció a pesar de que hem perdut un partit, que possiblement fiquem massa exigència, però que no teniem que haver perdut mai“.

De cara a la segona volta del campionat Malla confirmava que “l’afrontem en molta il·lusió, perquè ens queden quatre mesos de treball per intentar classificar-nos entre els dos primers que donen lloc a disputar la fase d’ascens. L’objectiu és seguir sumant, no tant a nivell de punts sinó de joc col·lectiu, a nivell de seguir creixent com a equip. No tant a nivell tàctic sinó psicològic“. Reconeixia a més que “els mesos de febrer i març afrontem un ‘Tourmalet’ de partits decisiu, que marcarà si ja estem a la fase d’ascens o no“. “Estem preparats tant a nivell tàctic, físic com mental per afrontar-ho“, sentenciava l’entrenador tortosí.