Els diputats i la diputada de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Lluís Salvadó, Alfons Montserrat, i Irene Fornós, s’han reunit  amb Unió de Pagesos per intercanviar parers i escoltar els plantejaments i propostes del sindicat sobre el món agrari, de cara a les eleccions catalanes. Salvadó ha fet una “valoració positiva de la trobada” i ha manifestat que “Esquerra tenim una gran sintonia i coincidència amb els plantejaments d’Unió de Pagesos, tant arreu del país, com sobretot a les Terres de l’Ebre”.
Salvadó ha explicat que “un aspecte central i fonamental és el de com millorar les rendes del sector agrari del nostre territori, on el sector agroalimentari és estratègic, essencial i pilar fonamental de la nostra societat”.
Pel dirigent republicà “la preservació de l’agricultura i la pagesia passa pel fet que el producte tingui valor, i aquí cal fer molta pedagogia i feina, com la que ja està fent el Departament d’Agricultura, de treballar els mercats i aconseguir posar valor sobre el producte del territori”.
En aquest sentit ha afegit que “hem de continuar insistint moltíssim en el mercat interior. Si aconseguim que Catalunya consumeixi productes catalans haurem aconseguit tombar una barrera molt important, perquè massa sovint es mira la pagesia des de l’oferta i cal treballar sobre la demanda, incentivant aquesta sobre els productes del nostre territori i en això tant el Departament d’Agricultura com la societat podem fer una feina molt important”.
Un altre tema destacat ha estat el de “la preservació del Delta de l’Ebre i el seu espai cultivable”. Salvadó ha dit que  “per les dues parts tenim identificat com un dels temes estratègics treballar per aconseguir que el 2021 arribin Fons europeus per a protegir el litoral i el Delta de l’Ebre”.
Esquerra i Unió de Pagesos, que també han parlat del tema dels regadius s’han emplaçat a tenir una nova trobada durant les setmanes vinents per a poder debatre en més detall algunes de les propostes plantejades pel sindicat.

Autor:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.