Victòria molt especial en un dia històric. El Barça Femení entrenat per Lluís Cortés i el segon entrenador el gandesà Rafel Navarro, s’ha imposat davant un combatiu Espanyol (5-0) en el partit de Lliga disputat al Camp Nou. Era l’aniversari del partit que commemorava les noves de plata del primer partit femení que es va disputar al camp blaugrana en un duel amistós.

Les blaugranes han portat el pes del joc i han estat dominadores de la situació des de l’inici davant un ordenat conjunt espanyolista, que prop ha estat de ressistir durant la primera meitat quan pràcticament al temps de descompte Alexia desnivellava la balança i obria la llauna per a les locals. Una llàstima per a les de Rubén Casado, que havien estat molt disciplinades en el joc defensiu i havien concedit poques accions de gol durant el transcurs de la primera meitat, ben replegades en dues línies de contenció i despenjant sola en atac a Anair. No era fins als vint minuts quan Marta Torrejón gaudia de la primera arribada clara del Barça als dominis blanc-i-blaus. La rèplica periquita arribava tan sols cinc minuts després quan en un atac aïllat, prop estaven de marcar quan Laura Fernàndez obligava a Paños a rebutjar la rematada de la migcampista blanc-i-blava. Tot i així, era un miratge davant l’avassagador domini de les de Cortés i Navarro, que no trobaven la fórmula per trencar el 0-0 inicial. Melanie Serrano de falta directa i, posteriorment, Mariona que ha enviat la pilota al pal gaudien de dues bones opcions. Quan semblava que l’empat seria el resultat amb que es marxaria a vestidors, Alexia rematava creuat a l’esquerra de la portera un córner amb el cap per fer l’1-0. Una diana històrica, el primer gol del Barça Femení al Camp Nou 50 anys després de fer-ho les precursores de l’actual Barça Femení.

El desgast físic fet per les periquites, combinat amb el segon gol del Barça als tres minuts de la represa, ensorrava tot el treball fet per contenir al líder indiscutible de la lliga. Una acció precedida de diversos rebots dins l’àrea que arribava a peus de Marta Torrejón, que conectava una rematada creuada a la que no podia fer absolutament res la portera de l’Espanyol. Era qüestió de veure si la maquinària blaugrana acabava funcionant fins al final del partit i quants gols aconseguien anotar. Melanie Serrano afavorida per un rebot de la línia defensiva de les periques conectava una volea inapelable per fer el tercer (54′). Jenni Hermoso donava un avís amb la rematada que repelia el travesser als 63′. Qui no ha fallat ha estat Martens que de cap ha rematat creuat al cor de l’àrea petita una centrada des de la dreta (72′).  En la recta finals, Ana Crnogorcevic ha arrodonit el triomf marcant el 5-0 (min 84) desviant un xut de María León a la sortida d’un altre córner.

Suma i segueix per a les de Lluís Cortés i Rafel Navarro, que semblen no tenir rival a la lliga. Amb tres partits pendents de recuperar són líders de la categoria de forma incontestable, amb dos punts més que Reial Madrid (33) i són les màximes realitzadores (62 gols marcats en 11 partits disputats) i només han encaixat dos gols. Xifres descomunals. Per contra l’Espanyol que és tretzè classificat amb 13 punts (tres per sobre de les places de descens), s’ha de centrar ara en el partit de diumenge davant un rival directe en la lluita per la permanència, com és l’Sporting de Huelva (que precísament marca les places per baixar de categoria amb 10 punts i aquest partit no ha pogut jugar a Badajoz davant el Santa Teresa).

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.