Líders en solitari. El Base Oviedo que entrena el tortosí Toni Malla acomiada l’any al més amunt possible de la classificació, després de recuperar l’únic partit que li restava pendent d’aquesta primera volta davant un Cafés Toscaf que amenaçava el lideratge dels asturians encara en dos partits pendents de recuperar per la pandèmia.

Era un compromís crucial per als de Malla que iniciaven el partit amb bones sensacions amb un 4-1 en els primers minuts on sortien endollats. Tot i això, els Cafés Toscaf reaccionava i entrava al partit quan capgirava el marcador i es situava 5 a 6 a favor. El duel resultava anivellat i disputat i amb alternatives constant a l’electrònic fins al descans que s’arribava amb 13 a 12 a favor dels locals. A la represa, Sedano iniciava la segona part inspirat i situava un avantatge de tres gols al marcador amb el 18-15 a mitjants dels segons trenta minuts. No obstant, el conjunt visitant va respondre i arribava a igualar el resultat quan restaven sis minuts per al final. Moment en que es va imposar l’ofici dels de Toni Malla, que entre Horta i Aragona va tornar a donar avantatge de dos gols (22-20), mentre que Murias i Ortega van aparèixer en el moment clau per ampliar l’avantatge i igualar la màxima renda del partit (24-21) per als asturians quan faltaven dos minuts per al final de la confrontació. Malgrat tot, no es rendia el conjunt visitant que arribava a ajustar el marcador amb un gol de diferència fins que Ortega situava el 26-24 a la penúltima acció. Un llençament de set metres sobre la botzina, els permetia ajustar el marcador però no optar a l’empat o la victòria que es quedava a casa.

Toni Malla, es mostrava molt content després del triomf i va qualificar la confrontació com “un partit molt intens i amb molt de sofriment. Per a l’espectador, aquest tipus de partits és fenomenal, però per a l’entrenador i per al jugador és un suplici”. “Vam poder haver trencat el partit, però hi ha hagut diversos factors que no ens han deixat fer-ho” reconeixia l’entrenador ebrenc.

Malla es mostrava molt molesta amb l’arbitratge “No han equiparat els criteris. On en un lloc era cop franc, en l’altre no ho era. On en un lloc era passiu, en l’altre no ho era. A més, solament fa falta veure les exclusions d’un i d’un altre equip. Ens ha influït”. Malgrat tot, l’entrenador del quadre asturià destacava que “seguim amb la nostra maduresa. Aquest partit el juguem a principi de temporada i, probablement, l’hauríem perdut. Sabem jugar els timing, on atacar i on no. Estem sòlids en defensa. Ens han ficat 25 gols, però no és real. Quants penals ens han xiulat? Quantes accions de continuïtat ens han ficat en passiu? Amb un altre arbitratge i amb la porteria una mica més encertada…”. Malla assegurava estar “content i molt orgullós dels meus jugadors. Cada vegada estan treballant més i millor. Hem passat per algun problema i l’hem sabut superar. Els equips grans són els que saben superar els problemes i es reinventen”.

Li podria posar una nota molt alta a l’equip. La pena han estat els tres punts que vam perdre, però la destinació et fa perdre’ls perquè t’adonis d’on falles i que cal millorar per a continuar creixent. L’equip està en un moment en el qual sap al que juga. Era el que buscàvem des del 17 d’agost. Estic orgullós. Toca continuar treballant perquè queda molt. Hem donat un cop de puny en la taula per a distanciar-nos dels rivals directes. Descansarem uns dies, que ens fa falta” sentenciava el tècnic tortosí.

De cara al nou any, la petició de Toni Malla és clara. “El primer que li demano és salut, que el COVID ens deixi continuar treballant i que els jugadors continuïn treballant com fan i no mirar més enllà del diari, d’anar partit a partit. És el que ens ha funcionat. Que ens deixem de favoritismes i seguim dia a dia, que és la nostra batalla”.

La primera jornada de l’any 2021 , després de l’aturada nadalenca, es disputarà el dissabte 16 de gener, a casa, davant el Villa de Luanco.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.