Un solitari gol de Nerea Eizaguirre li va ser suficient a la Real Societat per decantar el duel davant l’Espanyol de Paola Soldevila. Una rematada llunyana des de la frontal de la jugadora basca al minut 21 de partit va sentenciar el duel.

Les blanc-i-blaves es desplaçaven amb respecte pel rival però amb la moral intacta després de sumar quatre dels sis punts possibles en els darrers dos enfrontaments de lliga. El partit va començar amb la Reial Societat buscant controlar el partit com sol ser habitual en el joc de Natalia Arroyo. Així i tot, les periquites no van deixar jugar còmode a les ‘txuriurdin’ des del principi.

El gol li va donar confiança a l’equip local fins al descans. Va continuar atacant per buscar el segon, però les de Ruben Casado van estar prop de l’empat arran d’una errada defensiva de Núria Mendoza que a punt va estar d’aprofitar-lo primer Lombi i després Baudet. Tot i així, era una acció aïllada ja que la Real va continuar buscant els dominis defensats per Dossey que va ser una de les jugadores més destacades del seu equip. Al tram final es van estirar les espanyolistes i Marta Turmo va fer treballar a la portera realista Mariasun. La darrera oportunitat va ser per a l’Espanyol quan Maia rematava i tenia que desviar Itxaso.

A la represa, sortien més intenses les locals que collaven les blanc-i-blaves que es defensaven amb ordre. Tot i això, el 2-0 va estar prop quan una passada filtrada per Nerea Eizaguirre deixava completament sola a Amaiur que no podia aprofitar la sortida en fals de la portera perica. Les de Natalia Arroyo van buscar amb insistència el gol de la sentència. L’Espanyol ho intentava a la contra i Vanegas faltant 18 minuts la va tenir però la seua rematada sortia per molt poc per dalt del travesser. La rèplica local la donava Franssi amb un mà a mà amb Dossey que li endevinava l’acció. Nerea amb una rematada al pal, també provava fortuna.

En la següent jornada l’Espanyol s’enfrontarà contra el Reial Madrid (que dimecres va guanyar al camp del Llevant per 1-2) a la Dani Jarque a partir de les dotze del migdia.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.