No va poder ser. Tot i presentar-se al partit invictes i amb una dosi de moral important els intents roquetencs per intentar fer front al potencial del sabadellencs es va ensorrar davant un conjunt local que es va saber imposar en els moments claus del partit. No obstant, sempre li quedarà el bon sabor de boca als de Benjamín Cuevas d’haver estat el primer equip en esgarrapar-li un set als del Vallés Occidental, que fins al tercer set ho havien sumat tot amb el contador de sets en contra a 0.

Els dos conjunts es coneixien bé, molt bé. S’havien estudiat a la perfecció. I fruit d’això va anar avançant el primer set fins al 14 a 15 favorable als roquetencs. Semblava que podien marxar al marcador els del Baix Ebre. Però quatre punts seguits dels barcelonins els donava el primer avantatge clar (19-16) que feia anar a contracorrent als de Roquetes, que a partir d’allí es van precipitar i amb el 24-19 tenien cinc pilotes de set. Es convertia en una utopia salvar el set. Tot i això ho van intentar els roquetencs amb dos punts seguits que deixaven el duel amb un 24-21. Llavors arribava la primera decisió polèmica d’un àrbitre que va agranar cap a casa en moments decisius. La rematada de Marcelo a la xarxa, semblava haver tocat a la punta dels dits del bloqueig sabadellenc. L’àrbitre va considerar que no i va xiular que la pilota sortia directament fora davant el desencís i les protestes del conjunt visitant.

Intentaven fer un reset i iniciar el segon set amb la intenció d’empatar el partit. Tot i això, durant els primers compassos els locals prenien els primers avantatges amb el 7-4 i el 10-7, però reaccionaven els de Cuevas arribant a equilibrar el duel amb el 13 iguals. Arribats a n’aquest punt de partit intentaven invertir la tendència al marcador, però no podien marxar amb dos punts de diferiència fins al 15-17. El duel seguia molt parell amb el 20-20. El fet de no poder trencar el partit amb els dos avantatges de dos punts que disposaven els de Roquetes, va ser determinant per a la sort del parcial. Dos temps morts, demanants pel tècnic Benjamín Cuevas, van intentar capgirar el partit però després d’una esmatxada a la xarxa de Marcelo tenien la possibilitat d’ajustar el parcial amb el 24-23, però un error en el servei de Liovi s’estavellava la pilota a la xarxa i sentenciava la sort de part local, deixant el partit molt coll amunt amb el 2-0.

Una proesa li feia falta al Roquetes per evitar caure per primer cop a la lliga davant un Sabadell infal·lible. Tot i el complicat de la situació, ho van seguir intentant sense perdre-li mai la cara al partit. Igual que els anteriors sets, el partit avançava amb el tanteig molt emparellat fins al 19-19. Llavors els roquetencs van aconseguir quatre punts consecutius, amb errors no forçats dels locals, que deixaven el duel amb el 19-23. Un temps mort del tècnic local, va intentar redreçar la situació, però els del Baix Ebre se situaven amb 4 pilotes per decidir el duel. Van tancar la tercera mànega amb una rematada lateral d’Albert que va fer un globus que caia a mitja pista a la que no podien reaccionar els sabadellencs. Era el primer set que cedien en el que portaven de temporada.

Aprofitant precísament aquest factor, els de Cuevas intentaven sortir a equilibrar el duel i jugar-s’ho tot al tie-break. Però més lluny de la realitat, els sabadellencs sortien amb la lliçó apresa i afavorits per algunes decisions del col·legiat discutibles, van aconseguir marxar al marcador amb un 15-8. Van seguir intentant-ho els ebrencs que arribaven al 23-21 (sobretot amb un Liovi incommensurable que els enganxava al partit), demostrant la casta i el joc que té aquest equip. Llavors un servei directament a fora de Fede i un error en la recepció de Llorenç que es precipitava, li donaven opció als locals de tancar el partit. A la primera en van tenir prou. Una rematada de Liovi des del lateral dretà de l’atac roquetenc ben taponada pel bloqueig, entrava dins la pista sentenciant el darrer parcial amb el 25-21 definitiu.

La derrota, que entrava dintre els plans de poder-la cedir davant un dels màxims aspirants a disputar la promoció d’ascens (diumenge van recuperar el partit que tenien pendent i van sumar una nova victòria davant l’Olot per 1 a 3), no ha d’enterbolir la gran temporada que estan realitzant els roquetencs. Dissabte, nova oportunitat per refer-se davant un altre aspirant a estar dalt, com és l’Olot.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.