L’Ajuntament de la Ràpita se suma al projecte Emma amb la compra de 1.500 polseres que aportaran 1.500 euros a la investigació del càncer de mama. L’Ajuntament de la Ràpita ha convidat a les entitats i comerços del municipi a adherir-se a la iniciativa. Més de 45 comerços estan interessats a col·laborar i per això, la Unió de Comerç, juntament amb l’Ajuntament, està treballant per distribuir productes de marxandatge com peluixos, imants, clauers o tasses, al més aviat possible.

L’empresa Homatic ha fet entrega de les 1.500 polseres a l’Ajuntament de la Ràpita, en un acte sense públic, a causa de la situació extraordinària de la covid-19. L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha mostrat el seu agraïment amb tots aquells que s’involucren en el projecte i ha destacat que “és una satisfacció que la Ràpita ens aboquem en aquesta col·laboració perquè els investigadors del nostre territori puguin aconseguir els seus objectius en benefici de la nostra societat”.

Per la seva banda, el coordinador de recerca territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, Carlos López, ha explicat que “la implicació de la Ràpita és una bona manera per donar a conèixer a la població què fem en el nostre projecte, qui som i quins són els nostres objectius”. Per concloure, la presidenta de la Unió de Comerç Rapitenc, ha exposat el seu agraïment a tots els socis i ha remarcat que “és tot un èxit que participin 45 comerços de la Ràpita”.

El projecte Emma és una iniciativa de la Fundació Doctor Ferran per reforçar la investigació biomèdica en el càncer de mama a l’ICS Terres de l’Ebre. El grup d’investigació en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de les Terres de l’Ebre treballa per conèixer els mecanismes que, a través dels ganglis de l’aixella, propaguen el càncer de mama a la resta del cos. El projecte és essencial per continuar desenvolupant la recerca que permeti entendre el comportament d’aquests ganglis i la seva implicació en la disseminació de la malaltia i l’afectació en la supervivència de les pacients.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.