La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física ha publicat al seu web específic sobre la Covid-19 diverses preguntes i respostes per aclarir els dubtes existents que s’han generat en quant a la mobilitat del cap de setmana per tal de dur a terme els entrenaments corresponents, coincidint amb el primer tram de la desescalada.

Poden obrir les instal·lacions esportives?

Sí, tant les instal·lacions esportives cobertes com descobertes amb la finalitat d’acollir el desenvolupament de la pràctica esportiva i entrenaments:

– Les instal·lacions esportives descobertes, així com aquells espais de pràctica esportiva descoberts, podran acollir esportistes sempre que no superin el 50% de l’aforament total de la instal·lació. Aquestes instal·lacions hauran de disposar dels mecanismes de control necessaris per garantir no sobrepassar l’aforament indicat.

– Les instal·lacions esportives cobertes, així com aquells espais de pràctica esportiva coberts, podran acollir esportistes sempre que no superin el 30% total de la instal·lació, tot garantint la ventilació creuada del mateix espai. Aquestes instal·lacions hauran de disposar dels mecanismes de cita prèvia i reserva horària per garantir no sobrepassar l’aforament indicat.

Quan en una mateixa instal·lació esportiva conflueixin espais de pràctica coberts i descoberts, l’aforament total de la instal·lació no podrà superar el percentatge indicat en funció de si aquest és cobert (30%) o descobert (50%). A més a més, no es podran utilitzar els vestidors.

Queden exclosos d’aquestes restriccions els Centres de Tecnificació i Centres d’Alt Rendiment, tant de titularitat pública com privada. Per calcular l’aforament de les instal·lacions esportives, es pot prendre de referència el document aprovat pel PROCICAT en data de 28 d’octubre.

Durant el cap de setmana, les persones practicants d’activitat física o esportiva poden desplaçar-se a altres municipis per anar a realitzar l’activitat?

De les 6.00 hores de divendres a les 6.00 hores de dilluns, els esportistes federats poden desplaçar-se a municipis limítrofs al de residència en grups estables mentre entrenen a l’aire lliure. No poden desplaçar-se per entrenar o fer activitat esportiva en una instal·lació esportiva fora del municipi on viuen. Aquesta limitació no és d’aplicació durant la setmana, és a dir, des de dilluns a les 6.00 hores fins al divendres a les 6.00 hores.

Hi ha alguna limitació en la pràctica esportiva i física en les instal·lacions esportives?

La pràctica d’activitat física i esportiva a les instal·lacions esportives, tant cobertes com descobertes, ha de desenvolupar-se preferiblement de forma individual o en grups de màxim sis persones, exceptuant les activitats esportives federades, les quals podran efectuar-se en els respectius grups d’entrenament estable, així com aquelles activitats promogudes i organitzades pels titulars de la instal·lació esportiva -activitats dirigides-, que podran superar el grup de sis persones sempre que es garanteixi no superar l’aforament indicat.

Poden admetre públic les instal·lacions que acullin competicions esportives autoritzades?

No. En qualsevol cas, les competicions autoritzades hauran de celebrar-se sense públic.

Hi ha un horari concret de tancament al públic de les instal·lacions esportives?

Les instal·lacions esportives podran romandre obertes al públic des de les 6.00 del matí fins a les 21.00 hores. Els usuaris que estiguin a l’interior de la instal·lació hauran de sortir de la mateixa amb el temps suficient per arribar al seu domicili abans de les 22.00 hores i complir, d’aquesta manera, amb el confinament nocturn decretat.

Com a excepció, podran romandre obertes les instal·lacions esportives que acullin els esportistes amb consideració de professionals o participin en competicions professionalitzades, així com els esportistes que tenen la qualificació d’esportista d’Alt Nivell i d’Alt Rendiment, els assimilats a nivell de l’Estat espanyol, les persones encarregades de desenvolupar funcions tècniques o essencials (entrenadors/es) en les sessions d’entrenament, i el personal encarregat de desenvolupar les tasques de manteniment, vigilància i serveis essencials a la instal·lació. Aquestes persones podran romandre a la instal·lació esportiva i desplaçar-se per anar o tornar del seu lloc de treball (entrenament o competició) sobrepassant la limitació horària de mobilitat nocturna.

Aquests col·lectius hauran d’acreditar-ho mitjançant el corresponent certificat o la declaració autoresponsable, juntament amb la documentació acreditativa que així ho justifiqui.

Quins/es esportistes poden desenvolupar activitat esportiva o desplaçar-se durant els horaris de confinament nocturn?

Ho poden fer els/les esportistes professionals o aquells/es que entrenin o participin en competicions professionalitzades de caràcter estatal, internacional o professional. Al mateix temps, les instal·lacions esportives podran romandre obertes més enllà de l’horari de confinament nocturn quan acullin entrenaments o competicions d’esportistes professionals.

Recordem que en aquest ENLLAÇ es pot consultar el Protocol de l’FCF sobre la Covid-19.

CERTIFICAT AUTORESPONSABLE DE DESPLAÇAMENT

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.