L’Ajuntament de la Ràpita reprèn a partir d’aquest diumenge la programació cultural de l’Auditori Sixto Mir en aplicació del pla d’obertura progressiva de les activitats afectades per les mesures per fer front a la covid-19. I ho farà a les 19 hores, amb la representació del drama de Federico García Lorca ‘Yerma’, a càrrec de la companyia Projecte Ingenu, dirigida per Marc Chornet, i després de dos anys d’èxit a la cartellera de Barcelona.

Per al diumenge 13 de desembre, hi ha prevista la funció ‘El temps que no tindrem’, un espectacle de teatre musical d’Alícia Serrat i Dani Campos, interpretat per Mariona Castillo i Eloi Gómez, que es va estrenar la temporada passada a la sala El Maldà de Barcelona.

Per al públic familiar hi ha previstes dues funcions. El dissabte 5 de desembre, a les 18 hores, es podrà veure ‘Rateta’, un espectacle musical de titelles, que actualitza el conte ‘La rateta que escombrava l’escaleta’, a càrrec de la companyia Campi qui pugui. I el diumenge 27 de desembre, ja en plenes festes de Nadal, la màgia de la televisiva Melanie pujarà a l’escenari, amb un xou de màgia de gran format titulat ‘Amazing Melanie’.

A més a més, l’Auditori Sixto Mir també acollirà projeccions de cinema durant les properes setmanes. Així, el 17 de desembre hi haurà la pel·lícula del Cicle Gaudí de cinema català ‘Las niñas’, de Pilar Palomero. I el divendres 4 de desembre, a les 20 h, es podrà veure el documental “J. Pau, Jesús & Rock’n’Roll”, sobre el popular Pare Jony. Finalment, el dissabte 12 de desembre, a les 19 h, es projectarà el documental ‘El periple’, que anirà acompanyat de l’actuació musical de ‘Los sirgadors’.

Totes les activitats a l’ASM seran amb limitacions de capacitat (un terç de la cabuda habitual, és a dir, amb dues butaques de separació entre espectadors), entrades numerades, registre d’assistència, control de temperatura, rentat de mans i màscara obligatòria durant tot l’espectacle. A la biblioteca i al museu també regiran les normes habituals de rentat de mans, distanciament i restricció d’aforaments.

D’altra banda, el Museu de la Mar de l’Ebre, amb l’aforament al 50%, permet l’accés a la col·lecció permanent i a les dues exposicions que es poden veure de manera gratuïta a la sala temporal: ‘La meua terra és de colors’, amb les fotografies d’Emilio Zaragoza, i l’exposició ‘Drets dels infants amb ulls d’infants’, que han realitzat els infants i adolescents del Centre Obert de la Ràpita amb motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants.

Pel que fa a la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó, ha reobert tots els seus serveis habituals, amb restriccions de capacitat, i manté el servei de préstec a domicili per a les persones amb dificultat de mobilitat, que seran ateses al telèfon 977 74 45 33 i al correu [email protected]

La regidora de Cultura, Èrika Ferraté, ha remarcat que “cal apostar pel sector cultural, ja que ha sigut un dels sectors més afectats per la pandèmia de la Covid-19. Malgrat tot, prenem les mesures necessàries de distanciament i capacitat perquè la ciutadania pugui gaudir de la cultura de manera segura”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.