L’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, i el delegat territorial de Fundació Mapfre, Francisco Baena, han signat un conveni de col·laboració per a dinamitzar al municipi iniciatives de foment de l’ocupació. En concret, el conveni s’emmarca en el programa Junts Ho Podem Fer- Junts Som Capaços, que fomenta la integració sociolaboral de joves amb discapacitat intel·lectual o amb problemes de salut mental, així com la convocatòria extraordinària d’ajudes a l’ocupació Accedim COVID-19.

Francisco Baena ha assenyalat que “Fundació Mapfre conscient de la crisi econòmica provocada pel coronavirus ha mobilitzat recursos extraordinaris per a la dotació d’aquestes ajudes amb l’objectiu de contribuir a reactivar com més aviat millor el teixit productiu, mantenir i impulsar l’ocupació i minimitzar els efectes socials i econòmics provocats per la pandèmia, i mantenir els llocs de treball previs a la declaració de l’estat d’alarma i, alhora, generar noves ocupacions”.

Amb aquest objectiu, Fundació Mapfre ha llançat una convocatòria extraordinària de 1.500 ajudes a l’ocupació, ACCEDIM-COVID-19, perquè petites empreses, autònoms i entitats socials amb un màxim de deu empleats puguin mantenir els llocs de treball existents amb anterioritat a la declaració de l’estat d’alarma i generar noves ocupacions.

Xavier Royo ha explicat que “les empreses poden rebre una ajuda, que pot ascendir fins als 4.500 € si el contracte és a jornada completa a raó de 500 € nets al mes durant 9 mesos i fins a 2.700 € distribuïts en mensualitats de fins a 300 € per a aquells contractes de mitja jornada, fins i tot en situació de ERTE”.

Les empreses interessades hauran de registrar-se i demanar l’ajuda abans del 30 de desembre en l’espai habilitat per a aquesta convocatòria d’ajudes.

El representant de Fundació MAPFRE ha finalitzat destacant que “l’Ajuntament de l’Aldea ve demostrant de manera continuada el seu gran compromís amb les persones més vulnerables, secundant diferents actuacions a favor d’aquestes, així com la seua preocupació pels autònoms i PIMES que actualment travessen una situació molt complicada”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.