L’Ajuntament de Móra la Nova ha signat un conveni amb els propietaris de la finca on s’ubica un búnquer enterrat de la Guerra Civil a tocar del camí de la vora del riu. La intenció del consistori és recuperar-lo perquè es pugui visitar, segons que ha explicat l’alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné.

El propietaris de la finca, la Lynne i el Daniel Durrant, no van saber que hi havia un búnquer fins que van firmar els papers de la compra del terreny aquest estiu i han cedit l’espai a l’Ajuntament de Móra la Nova perquè s’hi puguin fer les tasques de recuperació i museïtzació.

Per la seva banda, l’historiador i guia turístic, Vicens Ayan, ha destacat “les característiques insòlites” d’aquest búnquer.

A l’any 1938, abans de l’inici de la Batalla de l’Ebre i quan va caure el front d’Aragó, aquesta línia de defensa de Móra la Nova es va convertir en el principal front de defensa republicà.

Autor:

Periodista