L’empresa Remsa ha donat al projecte d’investigació del càncer de mama Emma un total de 10.000 euros que es destinaran a material informàtic i de laboratori. Aquesta nova contribució arriba després que aquesta empresa cedís a la difusió d’aquesta iniciativa, liderada per investigadors de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, l’esponsorització del Club Bàsquet Cantaires Femení.

El director general de Remsa Memorial, Fernando Muiño, ha destacat que la implicació de l’empresa amb iniciatives solidàries com el projecte Emma “és una responsabilitat però també és un orgull”. “Pel nostre arrelament, Remsa sempre estarà al costat d’aquelles iniciatives locals que vulguin contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones i a retenir talent al territori”, ha dit Muiño.

La donació de Remsa servirà per comprar un equip informàtic complet, dos monitors per processar les anàlisis, dos servidors per emmagatzemar les dades i les imatges digitals, així com material fungible de laboratori per tincions immunohistoquímiques, entre d’altre material per a la investigació.

El projecte Emma és una iniciativa que impulsa la fundació Doctor Ferran per a la recerca del càncer de mama. El porten a terme els investigadors del grup Patologia Oncològica i Bioinformàtica de Terres de l’Ebre, amb seu a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Des de fa 15 anys, aquests investigadors treballen en la prevenció i el diagnòstic avançat del càncer de mama.

La línia d’investigació en la que es centren actualment és en la d’estudiar en profunditat la resposta immune dels ganglis axil·lars en pacients amb càncer de mama. I és que la metàstasi de ganglis limfàtics de l’aixella és la porta per a que el càncer s’escampi per tot el cos. Mitjançant diferents tipus de tincions i procediments d’anàlisi d’imatges microscòpiques digitals, es vol avaluar quines diferències hi ha a les cèl·lules immunes entre pacients amb i sense metàstasi en els ganglis axil·lars.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.