En un any 2020 que ha estat marcat pels estralls causats per la pandèmia del Covid-19, la Federació Espanyola de Motociclisme (RFME) ha fet tot el possible per dur a terme una nova edició del Campionat d’Espanya de Trial, que finalment ha estat possible després de refer per complet el calendari. Quatre cites han compost la temporada, sent dues d’elles dobles, fent un total de sis jornades puntuables.

Tot començava amb normalitat a Aitona (Lleida) a principis de febrer, excepte per l’absència de Toni Bou, que feia perdre interès en la lluita pel títol. Però quan la cita de Baiona (Pontevedra) havia de ser suspesa dos dies abans, estant tot preparat i fins i tot amb alguns pilots ja allí o en camí, les coses no pintaven res bé.

Raga era segon però es proclama Campió d’Espanya TR1

El Coronavirus ha estat el protagonista no desitjat, i després dels mesos de confinament almenys es va poder reprendre el certamen, encara que anul·lant algunes proves. Pobladura dels Reguerons (Lleó) al juliol i Ripoll (Girona) a l’octubre ens oferien dues proves dobles, puntuant dissabte i diumenge totes les categories, per a finalitzar amb aquesta cita de Calç Rosal (Barcelona) a única jornada. Malgrat aconseguir tirar endavant el CET, les coses no han estat fàcils i la competitivitat s’ha vist minvada, amb pilots que no han pogut acudir a totes les proves, com era el cas de Jaime Busto o els germans Gelabert en TR1 o de molts altres pilots en altres categories. En aquesta cita de Calç Rosal alguns contendents habituals no han pogut assistir per complicacions del Coronavirus, com els que estudien al Ripoll Talents Trial, ja que un membre de la FCC va donar positiu per Covid i la resta es van haver de quedar confinats. Aquest ha estat el cas d’Eric Miquel, Jordi Lestang o David Olmedo.

El pilot ulldecona celebra el títol de Campió d’Espanya 2020

En TR1 Jorge Casales (GasGas) aconseguia la seva segona victòria de la temporada i sense haver-se baixat mai del podi aconsegueix el subcampionat, va començar guanyant i acaba guanyant, la qual cosa li donarà ales per a iniciar un 2021 amb més ànim que mai. Amb un total de 10 punts Jorge avantatjava en 8 a Adam Raga (TRRS), al qual aquest segon lloc li era més que suficient per a proclamar-se campió d’Espanya gràcies a tres victòries i tres segons. A Raga li bastava amb ser setè per a recuperar el títol de Campió d’Espanya 10 anys després d’aconseguir-ho per última vegada. I és que Raga suma ja sis títols en el CET, perquè ha estat campió en 2004, 2005, 2007, 2008, 2010 i 2020. Completava el podi Jeroni Fajardo (Sherco) amb 28, i d’aquesta manera obté també el tercer lloc en la classificació final.

Per només 3 punts Miquel Gelabert (GasGas) es quedava fora del podi, amb 31, seguit de prop per Gabriel Marcelli (Montesa) amb 34, mentre que Jaime Busto (Vertigo) no semblava trobar-se massa còmode i acabava sisè amb 38 penalitzacions. Aquesta màxima categoria la completaven Arnau Farré (TRRS), Pablo Suárez (Montesa), Aniol Gelabert (TRRS), Francesc Moret (Montesa), Gerard Trueba (Beta) i Jack Peace (Sherco).

Font: Todo Trial

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.