L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar s’oposa a la instal·lació del parc eòlic ‘Ametlló’. Es tracta d’un parc eòlic, impulsat per l’empresa EFENER E3, que es projecta entre els termes municipals de l’Ametlla de Mar i el Perellói que comptaria amb un total de 10 aerogeneradors i 36 mw de potència.

Segons ha informat la Cala RTV, els portaveus dels grups municipals que formen l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, -Esquerra Republicana, Entesa per La Cala i Junts per l’Ametlla, exceptuant el de Ciutadans, que de moment, no ha adoptat cap postura definitiva-, han valorat negativament l’avantprojecte del parc eòlic ‘Ametlló’. Entre els arguments en contra hi ha l’elevat impacte paisatgístic, la contaminació acústica i l’alta pèrdua de valor dels terrenys.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha assegurat que “estem a favor de les energies renovables, de fet estem treballant amb un projecte fotovoltaic”, però apunta que aquesta proposta eòlica “és un despropòsit”. “No podem restar impassibles a la instal·lació d’aquest parc eòlic i posarem tots els mitjans que tinguem a l’abast per aturar-lo, perquè creiem que canvia radicalment el concepte de l’Ametlla de Mar. A més, suposaria una pèrdua de valor de les finques del nostre terme”, afegeix.

L’avantprojecte preveu la instal·lació de 10 aerogeneradors, dels quals 7 a l’Ametlla de Mar i 3 al Perelló. Els 7 aerogeneradors anirien situats concretament a Les Vinyasses, entre les partides de Cova del Duc i Baldiras. Dins del conjunt, també s’inclou l’estació de control dels aerogeneradors que aniria situada al terme municipal de la Cala. Els aerogeneradors tindrien 117 metres d’alçada amb un diàmetre de l’aspa de 126 metres i produirien una potència total de fins als 36 MW.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.