El Barça femení de Lluís Cortés i el gandesà Rafel Navarro aconsegueix un nou rècord d’imbatibilitat i continua sense perdre a la lliga de la primera Iberdrola.  En la jornada intersetmanal que es va disputar dimecres, les blaugranes es van imposar en autoritat en el clàssic del futbol femení espanyol al superar per 3-0 a l’Atlètic de Madrid amb gols de Patri Guijarro, Jennifer Hermoso i Lieke Martens. I després de deixar un partit més la porteria a zero, les blaugranes han superat el millor registre de la història de l’equip de 892 minuts sense encaixar un gol. A més, amb aquest triomf, les blaugranes continuen imparables a la Primera Iberdrola, on han guanyat els 5 partits que han disputat, i se situen a un punt del Granadilla, actual líder en 15 punts però amb dos partits més.
El partit però va començar amb un penal matiner a favor de les madrilenyes als sis minuts de joc per unes mans dins de l’àrea de Marta Torrejón. La portera Cata Coll, però, va endevinar el tir de l’ex-blaugrana Toni Duggan i va aturar el penal. El Barça, que fins aleshores havia dominat, va reaccionar i va deixar el partit pràcticament sentenciat en 3 minuts.  Gràcies a una magistral assistència de Graham, Patri Guijarro va fer el primer gol del partit passada la mitja hora de joc. I tres minuts més tard, des del punt de penal, Jennifer Hermoso, al contrari que les matalasseres, no va perdonar.  Martens, va tancar definitivament el partit quan faltaven 6 minuts per al 90′ després d’aprofitar una altra gran passada de Graham.

Derrotes de l’Espanyol i el Logronyo

Una falta a la frontal de l’àrea als primers compassos de partit, que va transformar Estefa, va resultar clau per sentenciar l’enfrontament entre el Santa Teresa i l’Espanyol femení. Després del gol, l’Espanyol va buscar la reacció. Al minut 15, una rematada de Nicart a la sortida d’un córner va sortir fregant el travesser i als 23, Maya de falta va tenir a l’abast el gol de la igualada, però va trobar l’encert de la meta local per evitar-ho. Les canàries van estar a punt d’ampliar l’avantatge, però Dossey va treure un peu miraculós.

Arribava i arribava per bandes l’Espanyol a la represa, però sense la definició necessària per trobar el gol de l’empat. Turmo va enviar un cop de cap molt a prop del pal en la millor ocasió blanc-i-blava. L’Espanyol va prémer l’accelerador en la recta final però sense trobar la sort del gol. Una derrota que les situa a la part de la taula després d’haver encadenat la tercera derrota consecutiva. La jugadora de Marçà, Paola Soldevila, va ser substituïda als setanta-quatre de partit.

Per la seua part el Logronyo es va veure clarament superat per la Real Societat, que es va imposar per 0 gols a 2. Les logronyeses continuen a la part baixa de la classificació amb només dos punts des de l’arrancada de lliga i encara no coneixen encara la victòria. Les basques van portar el pes del partit, però no va ser fins la recta final quan s’avançaven al marcador (69′ i 78′). La defensa ampollera Laia Ballesté, que tornava en aquesta jornada a la convocatòria, no va jugar.

Diumenge les logronyoses es desplacen a les Illes Canàries per enfrontar-se al líder, el Granadilla.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.