El sector esportiu ha convocat una concentració pel pròxim dimecres 11 de novembre a les 13 h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per reivindicar que l’Esport és un servei essencial i forma part de la solució per lluitar contra el coronavirus.

Federacions, clubs, empreses, gestors d’instal·lacions, l’esport universitari i els col·legis professionals fan una crida a concentrar-se en una acció en la qual es llegirà un manifest per reivindicar que l’esport incideix directament en la millora de la salut, en l’educació i la formació, en la inclusió social. El sector té un pes econòmic en el PIB català del 2,1%. L’impacte de la pandèmia està sent demolidor i posa en perill d’extinció moltes entitats. A més, l’esport a Catalunya és segur, ho demostren les baixes xifres de contagis (només el 0,28% a tot l’estat), i s’està privant a la població d’accedir a la salut, doncs l’activitat física repercuteix directament en tenir un sistema immunològic més fort davant malalties com la COVID-19.

Els convocants, demanen als assistents que portin material propi de cada esport com ara pilotes, raquetes, sticks, ulleres de natació, escalada, etc. i que imprimeixin a casa cartells amb missatge reivindicatius que trobaran al web de la UFEC.

Cal recordar també, que en només una setmana el manifest per demanar que l’Esport sigui un SERVEI ESSENCIAL ja han rebut més de 80.000 adhesions de particulars, entitats esportives i empreses. La recollida de signatures encara està obert aquí: signa el manifest!

L’aforament d’assistència serà reduït en compliment de les mesures vigents per exercir el dret de manifestació. En aquest cas serà de 1.400 persones. S’haurà d’accedir amb mascareta, hi haurà gel hidroalcohòlic i el terra estarà senyalitzat.

Els convocants de la manifestació són:

  • 69 federacions esportives catalanes
  • Indescat (Catalan Sports Cluster)
  • Adecaf (Associació d’Empresaris de Clubs Catalans de Fitness)
  • Gestiona (Associació Catalana de Gestors Esportius d’Instal·lacions Públiques de Catalunya)
  • AECNC (Associació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya)
  • COPLEFC (Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya)
  • ECU (L’Esport Català Universitari)
ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.