El ciclista ampostí Josep Betalú té cada cop és més a prop la cinquena victòria consecutiva a la Titan Desert. Avui, Betalú s’ha imposat en la tercera etapa després d’un frec a frec amb Sergio Mantecón, al que ha superat en la línia d’arribada. És la segona victòria de l’ampostí després de tres etapes disputades.

L’etapa d’avui es presentava com una jornada ràpida i ideal per a una carrera en grup. Els 93 km amb 1.600 metres de desnivell semblaven propicis per a comptar amb grans grups però, al final, en la lluita per l’etapa, no ha estat així. Sergio Mantecón ha mogut la carrera en el seu últim terç per a emportar-se a la seva roda al líder de la general, Betalú. Tots dos han demostrat ser els més forts de la carrera i entre ells s’han disputat la victòria d’etapa, que finalment ha anat a parar a les mans del corredor del Montsià.

Aquesta ràpida etapa, disputada a gairebé 29 km/h de mitjana, ha servit per a demostrar que la general de la Titan Desert 2020 és cosa de dos: Betalú i Mantecón. Tots dos s’han mostrat com els més forts de la carrera i junts s’han distanciat ja de la resta de corredors amb una bretxa en la general que sembla pràcticament insalvable. En els metres finals el ciclista d’Amposta ha estat més murri i ràpid que Mantecón i per adjudicar-se la seva segona victòria d’etapa consecutiva.

Josep Betalú manté així el minut i onze segons de marge respecte al seu màxim rival quan falten dos etapes per la fi d’esta Titan 2020. La cursa de demà, la més dura amb 106 quilòmetres de distància i 2307 metres de desnivell acumulat, pot pràcticament decidir la cursa d’enguany. El d’Amposta arriba com a líder i amb moltes possibilitats de continuar fent història. Seria la seva cinquena victòria consecutiva en una Titan Desert, que este 2020 per primer cop, ha viatjat fora del continent Africà.

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.