Josep Betalú s’ha imposat en la segona etapa de la Titan Desert i demostra el perquè és el favorit per a conquerir la seua cinquena cursa de forma consecutiva. Avui el trajecte entre el Toyo i Tabernas, i ha aconseguit avantatge suficient per a passar a ser el nou líder de la general de la carrera. Els 65 km de recorregut amb 1.768 metres de desnivell suposaven un dia més dur, encara que més curt, respecte a la jornada inaugural. Betalú s’ha escapat amb Mantecón a mitjans de l’etapa, però ha acabat arribant a meta en solitari amb més d’1 minut d’avantatge.

Només 2 etapes ha necessitat el defensor del títol, Josep Betalú, per a enfundar-se el mallot de líder. El corredor del KH7-Logifrio ha estat el més ràpid en una etapa que comptava amb una llarga ascensió en la seva part intermèdia. En aquesta zona ha estat on Betalú s’ha escapat al costat de Sergio Mantecón, arribant a comptar amb més de mig minut d’avantatge sobre el grup perseguidor, en el qual es trobava el líder fins al moment, Jesús del Nero.

Però al tram final Betalú s’ha quedat en solitari i ha anat augmentat la seva diferència fins a arribar a meta amb més d’un minut d’avantatge sobre el nombrós grup perseguidor, en el qual s’ha integrat Mantecón i en el qual també estava el propi Del Nero, Guillem Muñoz, Oriol Colome, Pau Marza, Roberto Bou, Julen Zubero, Haimar Zubeldia, David Arroyo i Iván Díaz. El canvi de ritme que ha propiciat el corredor d’Amposta li ha permés tancar la segona etapa amb un temps de dos hores, trenta-un minuts i setze segons amb una mitja de 26,31 Km/h.

El corredor d’Amposta declarava a la finalització de l’etapa d’avui que: “Enguany la Titan té una etapa menys, així que hem de gestionar les etapes tan bé com sigui possible. Per a mi era important des d’un principi agafar una mica de diferència. Ahir en la reunió d’equip els vaig dir a tots que volia una carrera ràpida que es posessin fortes a veure què passava. Sabia que hi havia un port i estava a l’espera de veure què passaria i aquí es bé qui té cames i qui no. Avui guanyava qui estigués fort, no hi havia estratègia. Iván Díaz m’ha fet un últim relleu molt bo i jo he continuat i m’he pogut anar amb Sergio Mantecón. Ens hem entès bé, Sergio em mereix molt respecte, és un grandíssim corredor algú que ve del top 10 d’un campionat del món, és alguna cosa per a tenir en compte. He vist que jo portava bones cames i he estat estudiant-ho, però ha punxat, he mirat enrere per si ho esperava i he vist que venia el grup, així que he pensat que em quedaven 15 km de gom a gom fins a arribar a meta i que no podia esperar-li. M’he posat de gom a gom fins a la meta i he pogut treure un bon temps, però queda molta Titan i cal estar atent perquè pot passar de tot“.

Dimecres la tercera etapa portarà als 354 ciclistes que resten en cursa per un recorregut polsós en l’únic desert d’Europa, en Tavernes (Almeria), amb arribada i sortida en l’estudi de cinema Oasys MiniHollywood amb 93 quilòmetres i 1.665 metres de desnivell positiu acumulat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.