Aquest dilluns ha arrencat a Almeria una nova edició de la Titan Desert de BTT. L’ampostí Josep Betalú (KH7-Logrifrio) defensa el títol i busca la seva cinquena victòria de forma consecutiva. Per primer cop a la història, la prova de resistència ha canviat de continent i es disputa fora del continent africà.

Prop de 400 ciclistes han pres la sortida en la primera de les cinc etapes d’aquesta edició especial marcada pel Coronavirus. Els ciclistes han afrontat cent quilòmetres d’etapa amb un desnivell de 1.500 metres en un circuit en bucle en sortida i arribada a El Toyo.  Entre els participants, hi destaquen cinc ciclistes ebrencs: Josep Betalú, Lucas Forés, Ruben Sangüesa, Yago Faura i Ramón Garrigosa.

El primer guanyador de la Titan 2020 i líder de la general és Jesús del Nero, que s’ha jugat el triomf a l’sprint amb Julen Zubero. Josep Betalú ha creuat la línia d’arribada en quarta posició amb el mateix temps que el tercer, i a tan sols dos segons dels colíders. Tots quatre, a l’últim tram de l’etapa d’avui han deixat enrere a Haimar Zubeldia, David Arroyo i Roberto Bou, amb els que havien rodats junts fins al darrer control de pas, als que han deixat més d’un minut.

L’ampostí Betalú, un cop travessada la línia d’arribada, s’ha mostrat “parcialment content”:  “Tinc un equip que camina molt bé, estan tots treballant molt bé per a mi. Hem agafat la responsabilitat al principi de la carrera i tot ha sortit bé, però tingut una fallada tècnica i és que no em vaig adonar que la meta estava avançada i quan em vaig adonar em van fer un esprint per darrere. He vist una etapa molt Titan, no veig que hi hagi moltes diferències quant a circuit. La principal diferència ha estat la temperatura, amb menys de deu graus aquí”, ha explicat el ciclista del Montsià.

Indurain debuta a la Titan Desert

Una de les moltes novetats d’aquest any, és la presència del veterà Miguel Indurain, company d’equip de Betalú al KH7-Logrifrio. El ciclista navarrès ha iniciat la cursa emparellat amb els més forts, però ha acabat en la seixanta-tresena posició (desè de la seua categoria de màster-50) a 48 minuts del líder.

Demà, primera etapa de muntanya

Demà dimarts comença la batalla per la general amb una etapa on la muntanya agafa el protagonisme. Seran seixanta-cinc quilòmetres però amb 1.768 metres de desnivell, on es podran començar a marcar les primeres diferències importants. La segona etapa transcorrerà entre el Toyo i Tabernas. Allí muntaran fins divendres el quarter general, els prop de 400 corredors que competeixen enguany a la Titan Desert.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.