La Guàrdia Civil va interceptar aquest dimarts al matí un drone (aeronau tripulada per control remot [RPA]) sobrevolant l’espai aeri de la central nuclear d’Ascó. Agents de la unitat PEGASO (Policia Especialista en Gestió Aeronàutica i Seguretat Operacional), ubicada a l’aeroport de Reus, va detectar el vehicle aeri i va comprovar que no portava cap identificació. Un cop localitzat, el pilot va admetre que no tenia l’autorització per pilotar l’aeronau ni el certificat mèdic obligatori. L’home serà sancionat per infringir la llei de Seguretat Aèria. La Guàrdia Civil recorda que les aeronaus per control remot per a ús professional o lúdic no poden fer vols en espais aeris restringits, zones reservades, prohibides o estratègiques.

La Guàrdia Civil de Tarragona compta des de principis d’estiu amb la unitat PEGASO que vetlla per prevenir i controlar incidents relacionats amb aeronaus pilotades per control remot, per inspeccionar les instal·lacions relacionades amb l’aviació, i per investigar incidents relacionats amb l’ús de les RPA i amb l’espai aeri en general.
Text

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.