La UGT ha alertat les empreses citrícoles de la importància de complir els protocols sanitaris entre els temporers que recol·lecten cítrics en aquesta campanya del 2020. La representació del sindicat és molt pobra dins un sector que arrossega des de fa anys mals endèmics com les màfies que controlen els treballadors, els contractes il·legals o els pisos pastera, factors que poden agreujar possibles contagis, segons adverteix.

Més enllà de recomanar també l’ús de guants, mascareta, roba adequada i gel hidroalcohòlic, insten també als ajuntaments a obrir nous albergs, sobretot al Baix Ebre, per tal de poder allotjar els temporers en casos de quarantena, ja que de moment només n’hi ha un de disponible a Sant Jaume d’Enveja, a la comarca del Montsià.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, ja va demanar als alcaldes de la comarca que oferissin allotjament als temporers. Una crida que no va tenir cap resposta segons va reconèixer Faura a Ràdio Ebre Cadena SER.

 

Autor: