L’àrea 5G de les Terres de l’Ebre ja té seu per oferir els cursos de formació. És el centre d’empreses de Flix, a la Ribera d’Ebre, on es començaran a impartir els primers tallers el pròxim mes de novembre. La formació arrencarà amb un ‘workshop’ tecnològic, per explicar i donar conèixer què és la tecnologia del 5G i quin pot ser el seu impacte en els sector socioeconòmics del territori. A partir d’aquí, l’oferta formativa s’adaptarà a la demanda i necessitats de les empreses i la ciutadania. El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre també està treballant per impartir formació reglada sobre el 5G als instituts de la comarca.

La institució comarcal gestionarà el nou centre de formació CoEbreLab 5G Rural de Flix. La iniciativa s’enquadra en el marc de l’estratègia Àrees 5G, impulsada pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Fundació I2CAT i Fundació Mobile World Capital Barcelona. El Consell ja compta amb un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Flix per dur a terme activitats de dinamització econòmica al seu centre d’empreses i es pretén actualitzar-se amb aquest projecte d’abast ebrenc. Amb aquest nou espai, Flix és la tercera població on es programaran accions i activitats del projecte, conjuntament amb la nau del Consorci del Molló de Móra la Nova i Tivissa i la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre a Móra d’Ebre.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.