El diputat d’Esquerra Republicana, el rapitenc Lluís Salvadó, ha defensat l’estratègia del diàleg amb l’Estat per resoldre el conflicte català. Segons ha dit Salvadó a l’Ebre al Dia, “oposar-se al diàleg és una opció perdedora”, perquè la comunitat internacional ho veu com una opció “extremista i amb voluntat de no resoldre el conflicte”.

L’exsecretari d’Hisenda del Govern, també ha afirmat que “la taula de diàleg no donarà fruits a curt termini” i que “no ha de servir per aprovar els pressupostos de l’Estat ni per aconseguir que es reformi el Codi Penal”, sinó que és un “instrument de caràcter estratègic a mitjà i llarg termini”.

L’ara diputat republicà, també ha explicat que el jutjat del TSJC que l’investiga a ell i al també diputat d’ERC Josep Maria Jové per l’organització de l’1 d’octubre ha decidit ampliar la investigació fins al juliol del 2021. “D’allò que se’ns acusava fa tres o quatre anys, ja no se’ns investiga. Ara se’ns investiga per altres coses que han sortit d’una investigació prospectiva on han anat trobant”.

A Jové i Salvadó, com a alts càrrecs del departament d’Economia de la Generalitat de Catalunya, se’ls investiga pels presumptes delictes de desobediència, malversació, prevaricació i revelació de secrets.

A més a més, Salvadó també ha titllat a “desproporcionada” la sentència del TSJC contra els quatre exmembres de la Mesa del Parlament, pels quals se’ls condemna a vint mesos d’inhabilitació per permetre els debats al voltant del referèndum d’independència el 2017. Ho ha comparat amb la condemna a onze anys de presó per la Presidenta del Parlament, la xertolina Carme Forcadell: “Evidentment tant una condemna com l’altra són profundament injustes, però demostra la falta de sentit comú i coherència de la justícia espanyola”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.