El delta de l’Ebre ha continuat sent durant aquest pont del Pilar una de les destinacions predilectes de Catalunya. Els restauradors i hotelers qualifiquen aquest pont com “una mini setmana Santa”, en la que han treballat a ple rendiment. En canvi, el 80% de les cases rurals del delta no han pogut obrir degut a la limitació de reunions de més de sis persones.

Com és habitual, la majoria dels turistes provenien de la resta de Catalunya, l’Aragó i el País Valencià. Aquests últims han fet un pont d’un dia més, donat que el passat 9 d’octubre era la diada nacional valenciana. La diferència amb altres anys ha estat, lògicament, l’absència de turistes internacionals.

A la zona de la Casa de Fusta, un dels punts amb més visitants del delta de l’Ebre, el pàrquing d’autocaravanes ha estat ple tot el cap de setmana. El propietari del restaurant l’Estany Casa de Fusta, Lluís Garcia, explica que degut a la reducció d’aforament han hagut de denegar moltes peticions de reserva i que han omplert tots els torns. “Ha estat un pont excepcional, en especial al delta de l’Ebre”, afirma Garcia.

En l’àmbit hoteler, l’ocupació mitjana ha estat també positiva. Des de l’Oficina de Turisme de la Ràpita assenyalen que s’ha arribat al 80%. El portaveu de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, Xavier Guardià, també ha coincidit en definir aquest pont com un “mini Setmana Santa” i ha apuntat que la destinació estarà preparada per rebre més visitants quan les restriccions que imposa la pandèmia es relaxin.

En canvi, les cases rurals no han pogut aprofitar l’alt volum de demanda a causa de les restriccions de grups de més de sis persones. Segons l’associació Aturebre, només han pogut obrir el 20% de les cases rurals del delta, aquelles de menys capacitat.

Periodista.