Horta de Sant Joan acull aquest cap de setmana, 19 i 20 de setembre, les II Jornades anuals d’oficis i arquitectura tradicional als Ports, centrades en l’arquitectura tradicional i el patrimoni immaterial. Una cita que reuneix experts en aquest sector per a promoure aquest llegat entre els professionals i el públic en general.

Organitzades per l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan i l’empresa d’antropologia Ínclita Cultura, les jornades inclouen un programa de conferències dissabte 19 a la tarda; i una descoberta de l’arquitectura popular dels Ports, un taller de pedra en sec, una visita guiada al Mas de Burot i una activitat adreçada al públic familiar, vinculada amb aquest
darrer espai, l’endemà diumenge tot el dia. Totes les activitats són d’accés lliure i gratuït.

El programa s’inicia dissabte a la tarda amb la presentació de la Xarxa de coneixement científic entorn l’arquitectura tradicional i popular de les Terres de l’Ebre. Seguirà la
conferència marc centrada en l’antropologia, la cultura i la intervenció arquitectònica. I a continuació, altres especialistes abordaran aspectes com l’arquitectura i els processos de patrimonialització, la situació actual en els sistemes tradicionals de construcció a l’Estat o els problemes plantejats entre la conservació del patrimoni i l’ús de l’habitatge, entre altres temes. Les sessions finalitzaran a les 20.00h amb un maridatge de productes locals.

Les activitats continuaran l’endemà diumenge, amb una sortida a la descoberta de l’arquitectura popular als Ports i un taller de pedra en sec, realitzat per mestres margenadors. A la tarda es visitarà el Mas de Burot i per últim tindrà lloc l’activitat familiar “Los habitants inesperats del Mas de Burot”, a càrrec d’educadors mediambientals.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.