El nou ambaixador d’Itàlia, Riccardo Guariglia, ha retut homenatge aquest diumenge a les víctimes del tràgic accident ocorregut a l’autopista AP-7 als Freginals en què van perdre la vida 13 estudiants universitaris, 7 dels quals de nacionalitat italiana.

En la primera visita oficial a Catalunya, l’ambaixador italià, nascut a Xicago i de familia napolitana, ha volgut recordar especialment en un acte íntim i sense presència de mitjans de comunicació, les set noies italianes que van morir quan l’autobús en què viatjaven va perdre el control i va bolcar. L’accident es va produir el 20 de març de 2016 a les 6 de la matinada quan un autocar que es dirigia cap a Barcelona provinent de València, al quilòmetre 333 de l’AP-7, va perdre el control, va travessar la franja de la mitjana i va fer cap a l’altra calçada.

Acompanyat per la consul italiana a Barcelona, Lucilla Danese, per l’alcalde dels Freginals, Josep Roncero, i altres autoritats locals, Riccardo Guariglia, ha dipositat un ram de flors en el lloc que recorda les víctimes del fatídic accident.

“Durant tots aquests anys he tingut personalment una necessitat imperiosa de visitar moltes vegades aquest lloc, com han fet també els meus companys de l’ Ajuntament, molts habitants de la vila i persones anònimes i dipositar a la tanca de l’autopista una planta, una branca o una flor. Per què? Perquè una força interior ens conduïa aquí, inexorablement”, ha explicat l’alcalde dels Freginals a l’ambaixador italià en el seu parlament.

“Ens vam comprometre aleshores a erigir un testimoni físic i permanent del que havia passat per perpetuar la seva memòria a través dels temps amb aquesta pedra de la nostra terra, un arbre metàl·lic de ferro forjat amb tretze branques i tretze roses, i dos plaques, una de l’ajuntament i altres dels pares, amb els noms, la nació de totes elles i els tretze xiprers que envolten el recinte i que representen el simbolisme d’arbres que s’enfilen, com elles, cap al cel”, ha afegit Roncero.

“El destí ens va unir en la germanor de la desgràcia. Per això mantindrem aquest lloc sempre com un lloc digne i net, en record permanent de les que per nosaltres seran sempre les Tretze Joves, les Tretze Roses”, ha remarcat

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.