Arreu de les Terres de l’Ebre s’estan preparant diferents actes per a festejar la diada de l’11 de setembre. L’Assemblea Nacional Catalana ha organitzat dos concentracions, a Tortosa, que comptarà amb la presència del secretari d’organització del Partit Demòcrata i diputat al Congrés, Ferran Bel, i a la Ràpita.

Tortosa també és l’epicentre de la Diada en l’àmbit institucional. Ahir va organitzar una conferència institucional a càrrec de la directora general d’Indústria de la Generalitat, la tortosina Matilde Villarroya. També ahir, l’EMD de Jesús va comptar amb una conferència institucional, telemàtica, a càrrec del periodista Jaume Borja.

Per la seua part, altres municipis del territori celebren de forma local la diada. Amposta commemora la Diada amb la penjada de la Senyera al Pont Penjant i un concert de la Cobla Ciutat d’Amposta. L’ajuntament de la Ràpita també hissarà la senyera mentre que el de Santa Bàrbara ha organitzat diversos actes des d’ahir a la tarde i que continuen avui. L’Aldea també celebrarà la Diada esta tarde amb un discurs institucional per part de l’Alcalde, Xavier Royo.

A més, el cantautor tortosí Arturo Gaya realitza una gira, acompanyat per la guitarra de Sergi Trenzano i el contrabaix de Kike Pellicer, amb els concerts “De part dels Bons”, un homenatge a Ovidi Montllor. La Ràpita va estrenar ahir la gira i l’Ampolla l’acaba dissabte, però també passen per Sant Pol de Mar, al Maresme, esta mateixa nit.

A pesar de mantenir-se tants actes, alguns s’han cancel·lat, com la concentració prevista a Flix i que no es podrà dur a terme pels brots dels darrers dies o la tradicional marxa de torxes de Tortosa.

A l’agenda d’Ebredigital.cat pots saber tot el que passa a les Terres de l’Ebre.

👤 Redactor a L’Ebre Notícies, l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.
⛓ @MontecinoValls a Twitter, Facebook, Linkedin i Instagram.