Una sèrie d’empreses s’han posat en contacte amb propietaris de terrenys de l’Ametlla de Mar per analitzar la possibilitat d’instal·lar un parc fotovoltaic al municipi. Aquest projecte es troba en un estat molt inicial i l’alcalde de la població, Jordi Gaseni, ha assegurat: “Des de l’Ajuntament vetllarem perquè tot sigui correcte i mirarem que els beneficis sempre siguin molt més grans que els sacrificis que es puguin generar. Ara mateix estem valorant els pros i contres de la proposta”. 

Aquesta proposta se suma a diverses propostes del mateix tipus que els últims mesos hi ha hagut al territori, tan d’energia fotovoltaica com de parcs eòlics. Això és degut al decret llei de mesures urgents per a l’emergència climàtica i l’impuls a les energies renovables que va aprovar el Govern de la Generalitat a finals de l’any passat. Aquesta nova legislació elimina barreres administratives per a la implantació d’energies eòlica i fotovoltaica, i soluciona diversos aspectes de la Llei del canvi climàtic que havien estat declarats inconstitucionals.

Per complir amb els objectius establerts en la Llei del canvi climàtic, la Generalitat ha establert que Catalunya necessita 4.000 MW eòlics i 6.000 MW solars fotovoltaics instal·lats l’any 2030.

 

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.