Amb l’objectiu de reforçar la relació de la gastronomia de les Cases d’Alcanar amb la tradició, la qualitat i el saber fer culinari, l’Ajuntament d’Alcanar ha engegat ‘El teu secret mediterrani’, una campanya de comunicació a les xarxes socials per a explicar l’essència marinera més íntima de les Cases d’Alcanar a través dels seus protagonistes: els pescadors i els restauradors.

El regidor de Turisme, Jordi Monfort, ha explicat que “s’han creat continguts audiovisuals per a posar en valor l’essència de vila marinera de les Cases i per donar visibilitat a la vida dels pescadors, així com a l’estret vincle entre la seua tasca i la dels restauradors”.

Les Cases s’ha posicionat al llarg dels anys com una destinació gastronòmica de primer ordre a Catalunya. Cada vegada són més els qui es desplacen fins a les Cases per a gaudir de la seua gastronomia marinera. L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha indicat que aquesta gastronomia “ha sabut transmetre, de generació en generació, les raïls marineres més tradicionals i que avui es presenta a taula a través d’una cuina de proximitat i d’elevada qualitat als nombrosos restaurants casencs”.

El vídeo mostra la riquesa gastronòmica de les Cases d’Alcanar però també el seu caràcter mariner que conserva i que el fa especial a Catalunya. Passejar-se per les Cases és sinònim d’amerar-se de la vida marinera més autèntica: el port, les barques de pescadors, els pescadors mateixos, la llotja, l’arquitectura marinera dels edificis, les olors, etc.

La campanya ‘El teu secret mediterrani’ està pensada per a tenir projecció més enllà de la temporada d’estiu i tindrà un vessant de difusió en mitjans de comunicació d’àmbit local i nacional. Això no obstant, està dissenyada sobretot per a les xarxes socials, ja que d’aquesta manera es pot penetrar fàcilment als diferents mercats emissors. Ara bé, segons l’alcalde, “les circumstàncies actuals fan que les persones que visiten el municipi hagen de complir de forma estricta els diferents protocols de protecció i seguretat davant la pandèmia de coronavirus que marquen l’Ajuntament d’Alcanar i les autoritats sanitàries”.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.