L’EMD de Jesús ha reactivat la campanya de civisme ‘Jesús cívic’. Aquesta campanya tindrà diferents accions i la primera, represa després d’aquest període de coronavirus, és ‘Jesús cívic: cada cosa al seu lloc’ adreçada a minimitzar els efectes dels abocaments incívics en illes de contenidors. Malgrat tots els esforços de tots els agents implicats i el compromís de l’equip de govern de fer controls diaris, l’índex de deixalles dipositades fora dels contenidors continua sense baixar. A través del personal propi de l’EMD i també mitjançant la participació ciutadana amb l’ús de l’aplicació Línia Verda es manté un control molt exhaustiu de l’estat dels contenidors. No obstant això, es continua detectant una mala praxi, sobretot en alguns punts més conflictius.

Aquest primer ‘Cada cosa al seu lloc’ tindrà continuïtat amb ‘No la cagues’, per conscienciar de la recollida d’excrements d’animals de companyia a la via pública, i amb ‘Aquí no’, per erradicar conductes incíviques d’excés de velocitat al casc urbà i d’estacionaments indeguts.

Ara, amb la brossa, es vol posar de manifest que cal potenciar l’ús de la deixalleria mòbil, que visita Jesús de manera regular. Aquest servei facilita la recollida de residus de diferents tipus i de dimensions reduïdes, però també s’hi pot portar runa i altres objectes voluminosos, tal com ho indica la informació que acompanya sempre el servei.

L’alcalde Víctor Ferrando destaca que “malgrat totes les mesures que hem dut a terme l’incivisme pel que fa a la brossa continua sent el principal problema i tenim el compromís de seguir fent accions per disminuir els índexs i de fer pedagogia amb campanyes com aquesta, de manera autònoma com a EMD de Jesús, però també amb l’acompanyament de l’Ajuntament de Tortosa”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.