L’Ajuntament de la Ràpita ha decidit aquest dilluns suspendre temporalment tots els actes públics organitzats pel consistori que no tinguin un registre d’assistents i que puguin provocar l’aglomeració de persones, sigui com a públic o com a usuaris. Aquesta decisió, que s’ha pres d’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries locals i territorials, afecta per ara a l’organització del mercat ambulant dels dissabtes i a les activitats esportives que es fan a la platja.

En l’última setmana s’han registrat 11 nous casos de positiu de Covid-19 confirmats per prova PCR, segons s’ha informat des de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre. Aquestes persones es troben ja aïllades i sota seguiment de les autoritats sanitàries.

Davant d’aquesta situació, i en el context d’altres rebrots que s’han declarat arreu del país, l’Ajuntament ha anticipat les primeres mesures restrictives. Paral·lelament, la Policia Local ha incrementat el patrullatge i en l’última setmana ha obert 18 actes de sanció a persones que no duien la mascareta posada pel carrer i han advertit a moltes altres més que la duien mal posada.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha subratllat la importància de “trencar la cadena de contagis” i és per això “que hem d’extremar al màxim les mesures”, ha dit. “Per una part ho hem de fer les administracions, i per això l’ajuntament apliquem aquestes mesures als actes que organitzem, però per l’altra han de ser els mateixos ciutadans. És imprescindible que complim amb les normes bàsiques de distància de seguretat, mascareta i higiene de mans, així com evitar les aglomeracions”, ha afegit Caparrós.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.