La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha condemnat en nom de l’executiu “l’espionatge polític” contra el president del Parlament, Roger Torrent. Durant la roda de premsa d’aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu, Budó ha exigit que s’investigui “fins al final” per saber qui ha al darrere. La consellera de la Presidència ha expressat el suport i la “màxima solidaritat” del Govern amb Torrent. El president del Parlament ha reclamat minuts abans que s’investigui i es “depurin totes les responsabilitats” per l’espionatge “per motius polítics” contra ell, després que ‘El País’ i ‘The Guardian’ hagin publicat aquest dimarts que el mòbil de Torrent va ser espiat el 2019 per un programa que només poden comprar els governs.

“Exigim que s’investigui qui, què i com. Volem saber-ho tot i que s’arribi al final dels fets, del tot condemnables”, ha insistit Budó, a la roda de premsa. La consellera no ha volgut relacionar la investigació a Torrent amb el futur de la taula de diàleg: “M’esperaria que s’investigui per poder prendre les determinacions que calgui”, ha apuntat.

Autor: