I també podria parlar de Grande Marlaska i de Pérez de los Cobos, a qui el primer ha cessat ara per unes suposades falsedats en un informe de la Guàrdia Civil, quan al judici del procés l’any 2019 les seues declaracions van quedar, sent benigne, en dubte. Però clar, llavors el que importava era la unitat de la ‘Patria española’.

Hi ha una persona de sexe femení al regne d’España, el nom de la qual és Cayetana Álvarez de Toledo y Peralta-Ramos (he hagut de fer un petit descans…), XIII marquesa de Casa Fuerte, títol que li va donar a un avantpassat seu, el rei de la España d’aquella época, Felipe V, l’any 1708.

La ciutadana Cayetana va qualificar recentment a Pablo Iglesias de “hijo de terrorista”, donat que el pare del Vicepresidente del Gobierno de España va militar al FRAP (Frente Revolucionario Antifascista y Patriota) en un moment històric en el que alguns policies van ser assassinats per part de membres de l’esmentada organització, encara que ell concretament mai va ser acusat de cap crim. Suposo que va ser la típica rabieta en resposta a lo de “señora marquesa” que li havia dit el polític podemita… Encara que forma part de la degradació, vulgarització del discurs polític a les diferents cambres parlamentàries dintre del Reino de España (al Parlament de Catalunya també) que va començar el PP i que amb l’arribada de Ciudadanos i Vox ha arribat a límits que donen fàstic.

És significatiu que molts dirigents del PP (i els Gobiernos de Rajoy en van ser un exemple molt paradigmàtic) es dediquen a demonitzar a tots aquells que no tenen la mateixa idea d’España o de la història d’España, suposo que per anar penetrant en les ments de les persones de grans zones, majoritàriament rurals, d’España.

I d’una marquesa passo a un marqués del PSOE, José Montilla, que recentment hem vist com es prepara per entrar com a Consejero independiente de la compañía gasística Enagas, que és l’empresa que gestiona la xarxa de gas a España. Ha estat publicat que això s’aprovarà a la Junta de accionistas de l’esmentada empresa de finals de juny.

Escric una mica de Montilla i del gas. José Montilla Aguilera, que viu de la política des de l’any 1985 i a la biografia del qual Wikipedia posa d’ocupació “político”. També posa que va néixer l’any 1955 i que des de llavors no ha tingut temps de fer cap carrera universitària, per la seua dedicació a la política… (no en faré cap de valoració, cadascú que ho reflexione) i també diu la mateixa biografia que sí va acabar Bachillerato. Molt bé, i amb aquesta formació ha estat, ordenat cronològicament: Alcalde de Cornellà 19 anys; President de la Diputació de Barcelona; Ministro de Industria, Turismo y Comercio (amb Rodríguez Zapatero); President de la Generalitat de Catalunya; Senador español hasta 2019. No està gens malament per un Bachiller. I ara, quan ja ha baixat del cotxe oficial, serà nomenat Consejero de … Enagas, suposo que no per la seua formació, per tant, havent estat President de la Generalitat i Ministro de Industria serà per la seua capacitat d’influència, de negociació i prestigi, quan tant el Gobierno de España com la Generalitat estan a punt de regular el mercat gasístic pel futur. Vaja, que Enagas intentarà treure lo màxim posible aprofitant la figura de Montilla. La mateixa història de sempre. I lo millor de tot és que ningú es pot emportar res quan es mor, tal com ja va demostrar Alejandro Magno en el seu funeral, mostrant el seu cadàver amb els braços i les mans obertes per aclarir que no s’emportava res i obligant a seguir-lo als seus metges per visualitzar que la ciència tampoc pot fer res quan Déu diu que ja n’hi ha prou.

Salomon va escriure a Eclesiatés (que està a L´Antic testament ) lo següent :

Todo es vanidad

  1. Palabras del Predicador, hijo de David; rey en Jerusalén.
  2. Vanidad de vanidades, dijo el Predicador; vanidad de vanidades, todo es vanidad.
  3. ¿Qué provecho saca el hombre de todo su trabajo con que se afana debajo del sol?
  4. Generación va, y generación viene; mas la tierra siempre permanece.
  5. Sale el sol, y se pone el sol, y se apresura a volver al lugar de donde se levanta.
  6. El viento tira hacia el sur, y rodea al norte; va girando de continuo, y a sus giros vuelve el viento de nuevo.
  7. Los ríos todos van al mar, y el mar no se llena; al lugar de donde los ríos vinieron, allí vuelven para correr de nuevo.

En tercer lloc, el ball de xifres dels milions d’euros per la recuperació econòmica de la pandèmia del coronavirus. La UE destina un fons de 750.000 milions d’euros ( jo no puc ni comptar-ho ) per la recuperació económica dels països membres, dels quals li corresponen a España (segons ha decidit la propia UE) 75.000. I, finalment, el Gobierno de España pregona a “bombo y platillo” que destinarà 16.000 milions per … totes les autonomies. Penso que arribats aquí no val la pena discutir si tants al setembre, si tants per sanitat o per educació. Si restem de 75 els 16 per totes les autonomies en queden molts encara… Com és possible? Potser la resposta és que la majoria són a fons perdut? I es compleix allò de … “el que parte y reparte se queda con la mejor parte”.

En llatí deien, i ha quedat traduit abans al castellà: VANITAS VANITATUM ET OMNIA VANITAS.

Professor de secundària.