La historiadora i periodista Teresa Ferré assumeix la direcció del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) amb la voluntat de potenciar l’educació i la cultura al voltant de la Batalla de l’Ebre. Les principals línies de treball, en aquest sentit, passen per la creació d’un projecte pedagògic que reforci el coneixement d’aquest episodi de la Guerra Civil entre els estudiants dels centres educatius de les Terres de l’Ebre.

La nova directora també es marca com a objectius la creació d’un programa d’activitats estables que fomentin la cultura de la pau, els lligams amb les universitats catalanes i els vincles amb altres institucions internacionals que es dediquen a l’estudi del fenomen de la guerra.

Un dels primers passos de la nova directora serà constituir el nou Consell Assessor Científic i Pedagògic que començarà a treballar a la tardor per establir la programació del COMEBE i definir projectes de recerca.

Teresa Ferré va assumir el càrrec el passat 30 de juny. La seva trajectòria professional combina la docència i la recerca universitària amb el periodisme cultural, la gestió cultural i el treball en gabinets de comunicació. Ha treballat com a professora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona (2000-2004 i 2018-actualitat), i a la Universitat Rovira i Virgili (2005-2017).

El Consorci té com a objectiu recuperar la memòria històrica de la Batalla de l’Ebre a través dels espais on hi va tenir lloc. Una de les línies de treball consolidada és el conjunt d’Espais de la Batalla de l’Ebre que té com a actiu principal els cinc centres d’interpretació que es poden visitar.

Des de la seva creació, el COMEBE vol reforçar i impulsar la vessant pedagògica a través de diferents activitats que tenen la memòria de la batalla com a punt de partida. També va estar concebut com a espai de reflexió i intercanvi de coneixement per a la comunitat investigadora i una xarxa de suport per a la creació artística.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.