El ple de l’Ajuntament de Deltebre ha aprovat provisionalment el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que dota el municipi d’un nou reglament urbanístic que  deixa enrere les normes subsidiàries del 1995. El planejament projecta el creixement urbanístic del municipi per als pròxims 20 anys. El nou POUM, preveu un creixement de fins a 4.000 nous habitatges el que permetria durant la vigència del pla un increment poblacional de fins a 10.000 habitants si s’acabés desenvolupant totes les construccions previstes. A més, s’incrementa un 40% la superfície d’equipaments i un 162% la superfície de zones verdes respecte l’actual normativa urbanística. El nou planejament ha comptat amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció d’ERC i PSC.

L’aprovació definitiva del POUM per part de la CUTE, previ informe de Costes de l’Estat, haurà d’arribar abans del 3 d’octubre que és quan acaba el termini de suspensió de llicències urbanístiques.  En el marc del plenari s’han tornat a posar en valor les característiques del POUM: el microurbanisme, per solucionar els problemes urbanístics dels veïns i veïnes, la projecció socioeconòmica de Deltebre, que marca el futur del municipi a 20 anys vista amb nous sectors turístics, equipaments i espais verds, i l’ànima Delta, respectant el creixement sostenible i el model ciutat jardí, allunyant-se de les grans construccions.

En el cas de Riumar, el nucli s’enfoca amb usos turístics i comercials, destacant l’ampliació del port Ppesquer i psportiu

El plenari també ha aprovat una modificació pressupost, amb l’abstenció PSC i ERC. Aquesta modificació servirà per a iniciar la segona fase d’accessibilitat del nucli urbà tot completant l’avinguda Goles de l’Ebre, i els carrers Pintor Sorolla, Bruc, Vincente Blasco Ibàñez, Germans Carsi, Mossèn Domènec, Tortosa, Aragó, Major, Ramon i Cajal i Estació. En aquesta actuació es destinaran 122.000€. A banda, també servirà per a realitzar una inversió, de 120.000€, d’adequació dels camins rurals més afectats, els quals s’han vist agreujats per l’aturada de la COVID-19 i també pel temporal Glòria.

El ple també ha aprovat, entre d’altres, una moció a favor de les ramaderies de bous de Catalunya i les Terres de l’Ebre, subscrita pels tres grups, una altra per a la creació del Consell Municipal d’Infància, presentada per ERC Deltebre i una de rebuig a qualsevol transvasament d’aigua de l’Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.