El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) iniciarà aquest dilluns el primer de tres tractaments contra les larves de mosquits que proliferen als arrossars perimetrals dels nuclis urbans i urbanitzats del delta de l’Ebre. En funció de la climatologia, la previsió és que els treballs s’allarguin tota la setmana.

El tractament començarà a l’hemidelta esquerre (les zones de l’Ampolla-Camarles, l’Aldea, Deltebre i Riumar) i es passarà després a l’hemidelta dret (a les zones d’Amposta, Eucaliptus, Poble Nou, Sant Jaume d’Enveja, els Muntells i la Ràpita. Es tractaran 2.100 hectàrees d’arrossars. Els tractaments complementen els que també es fan als espais naturals per controlar la població de mosquit al Delta.

El finançament es reparteix entre els ajuntaments del delta de l’Ebre, la Diputació de Tarragona, els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià i la Generalitat. “Contribuïm a rebaixar la població de mosquit al Delta utilitzant les metodologies més puntures però també més respectuoses amb l’alt valor ecològic que té el nostre territori”, apunta el president del COPATE, Joan Alginet.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.