L’accelerador lineal donat per la Fundació Amancio Ortega s’ubicarà a l’Hospital de la Santa Creu de Tortosa en substitució de l’actual i en un futur es traslladarà a l’edifici oncològic que es projecta a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, segons que ha anunciat la gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà.

La decisió de l’Ajuntament de Tortosa d’aturar els tràmits urbanístics necessaris per executar el projecte del nou edifici oncològic a l’Hospital de la Cinta ha estat un factor decissiu en el canvi de plantejament de Salut, que esperava instal·lar el nou accelerador en aquest equipament.

Lleixà ha recordat que  “l’Ajuntament va aturar definitivament els tràmits al febrer i així ho va comunicar a la Regió Sanitària”. El Departament de Salut, davant d’aquesta situació i “per no causar més perjudicis a les persones que requereixen tractament” ha decidit substituir l’accelerador ubicat a l’Hospital de la Santa Creu pel que va donar  la Fundació Amancio Ortega fa dos anys.

La gerent de la Regió Sanitària ha informat  que els tràmits per fer aquest canvi ja s’han iniciat i que es presentarà una memòria per part del Servei de Protecció Radiològica i Física Mèdica de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus per tal que el Servei de Coordinació i Activitats Radioactives de la Generalitat de Catalunya informi favorablement de la modificació al Consejo de Seguridad Nuclear (CSN). Un cop superats tots els tràmits, se substituirà l’actual accelerador i es calibrarà el nou aparell, un procés que Lleixà ha recordat que “és llarg i durant el qual els pacients que reben tractament radioteràpic hauran d’anar a Reus”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.