El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat  ha fet afectiu aquest divendres el pagament dels imports corresponents a l’ajut d’agricultura ecològica de la campanya 2019. L’import total del pagament és de 7.459.934,02 €, s’abona a 2.118 beneficiaris de 40 comarques, i té un impacte sobre 46.087 hectàrees de conreu. A les Terres de l’Ebre hi ha 298 beneficiaris que rebran ajuts per import de 950.543 euros.

Aquest ajut, amb compromisos a 5 anys vista, s’emmarca dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l’operació té en compte els costos addicionals en la fertilització i l’ús de mitjans de sanitat vegetal certificats, i l’increment de mà d’obra que solen tenir la majoria d’operadors ecològics. Així mateix, també contempla la variació en el rendiment productiu i en el preu de venda dels productes certificats. En tots els sectors s’estableix un ajut per als cultius qualificats d’ecològics i un altre d’específic per a període de conversió.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.