Després de la resolució de la Federació Catalana de Futbol que va significar l’ascens com a segon millor segon classificat de segona catalana aquesta temporada passada, la 2019-2020, la UE Rapitenca viurà el retorn a la primera catalana l’exercici vinent, després de dues campanyes a la categoria immediatament inferior. Una decisió que segons ens explicava el president de l’entitat Hernán Subirats a Ebredigital “ens deixa molt contents aquesta resolució perquè ens torna a situar a la categoria que vam agafar al club. És veritat que la temporada passada va acabar en una situació bastant estranya, bastant diferent de com ens hagués agradat però a la vegada acceptem la decisió i ens deixa molt contents perquè hem assolit l’ascens de categoria, encara que ens hagués agradat disputar-ho al camp i no als despatxos com finalment ha estat. No obstant això, ho hem agafat de bon grat i premia la brillant temporada que ha realitzat l’equip i la seva regularitat“. El màxim mandatari de l’entitat de la Devesa comentava que “pel fet de com a segon millor segon per qüestions de coeficient haguéssim pogut pujar de categoria al cap i a la fi és l’objectiu que ens havíem marcat a principi de temporada, amb tots els respectes per la resta de rivals que ens disputàvem la zona alta del grup com així a la categoria perquè no obstant sabíem que era una cosa complicada aconseguir disputar la promoció o muntar directament a primera catalana. Al final vam poder acabar certificant l’ascens i ara estem treballant amb l’equip i estem elaborant una plantilla que pugui assolir el repte de mantenir la categoria la temporada vinent que és l’objectiu que ens hem marcat“.

Serà complicat tenint en compte com quedaran compostos els grups de competició i els descensos que es produiran a final de temporada. Estem treballant per compensar l’equip després d’haver tingut baixes significatives, tot i que no obstant hem pogut mantenir peces importants de l’equip i estem buscant els reforços que poden compensar les baixes i inclús millorar-les“, sentenciava Hernán Subirats que era a la vegada conscient de “som conscients que la primera catalana hem de tenir en compte que estaríem jugant en una regió sanitària fora de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona i qualsevol rebrot de la pandèmia ens obligaria a aturar-ho tot altra vegada. Estem a expenses de saber com quedarà definit el pla de competicions per acabar de quadrar el tema econòmic de cara a la temporada vinent“, ha rubricat el president del conjunt rapitenc que “Tot i això els patrocinadors del club i el recolzament de l’ajuntament de la Ràpita, ens han confirmat que segueixen al costat de l’equip. No obstant som conscients que serà complicada la pròxima temporada en l’àmbit pressupostari” ha volgut puntualitzar.

Una de les baixes més significatives ha estat la del capità Iván Gasparin que després de divuit anys, entre futbol base i primer equip, ha decidit marxar al CD Tortosa de segona catalana amb Guillermo Camarero. Altres baixes que ha tingut el club respecte a la temporada passada han estat les de Ferran Roig (Tortosa) i De la Torre (Amposta) que per diferents motius no podran seguir enrolats amb el conjunt mariner tenint en compte l’exigència de competir a una categoria superior. També han estat baixa el porter Àlex Ródenas, Ferran Buera (Ebre Escola) i Marcel España (Amposta).

Per contra segueixen a l’equip el màxim realitzador la temporada passada Valcàrcel que va aconseguir anotar 14 gols, Becerra, Àlex Forés, Aleix Alumbreros ‘Peke’, Barry, Mata, Eric Alarcon i Andy als que s’afegeixen aquesta temporada procedent des del Catllar el porter Jose Ruiz que retorna al club com així l’altre encarregat de defensar els pals rapitencs aquesta temporada després del pas pel futbol base del Nàstic de Tarragona, Dan Reverté. També s’ha fitxat al jove migcampista de la Sénia, Marc Lleixà, el jove extrem Ramón Lladó procedent del CF l’Ampolla, el defensor Xavi Cotaina després d’haver acabat la seva etapa al juvenil de Nacional del Vila-seca i el retorn del migcampista Fernando Martínez, més conegut com a Pachu, després d’haver provat l’aventura del FC Ascó a primera catalana. Munta del filial Àlex López mentre que s’està pendent de la possible renovació de Rafa Llop que està en mans d’una agència per optar a la Tercera Divisió, el mateix cas que passava amb Andi que finalment ha descartat aquesta opció amb l’ascens a primera catalana de l’equip rapitenc. Resten encara entre quatre o cinc fitxatges per deixar la plantilla per tancada.

El president ens comentava que “l’ajuntament ja obert instal·lacions esportives amb la fase 3 de desconfinament i s’ha obert a l’estadi municipal de la Devesa la part de la pista coberta però no encara els camps de gespa artificial que disposa l’entitat. Ha d’haver tot un protocol, s’han de seguir totes les normes de seguretat sobretot per a mantenir la salut de jugadors i personal i hem estat parlant en Ramón Sancho, l’entrenador de l’equip, per tal d’optimitzar els recursos i mirar d’estalviar desplaçaments per a fer un plànning d’entrenaments per acabar aquesta temporada i començar a pensar en la campanya següent” ens deia Hernan Subirats que afegia que “només el primer equip i el conjunt filial podria utilitzar aquestes instal·lacions, ja que el futbol base estaria molt més restringit i no tenim data de moment per a iniciar els entrenaments dels equips de formació de l’entitat“.

Respecte a l’equip filial que seguirà competint a tercera catalana ens assegurava el màxim mandatari del conjunt de la Devesa que “seguim amb la filosofia que puguin sortir jugadors de cara a jugar al primer equip i d’això ens ha de servir el filial, per n’això hem apostat per un tècnic de la casa com és Carlos Rodríguez per a dirigir l’equip la temporada vinent, com és el cas de Ramón Sancho que nosaltres pensem que pot ser l’entrenador de club de cara al futur. Un home de la Ràpita, que ha jugat en els equips inferiors de l’entitat i sobretot que pugui conèixer sobretot a jugadors joves i en projecció de futur, aquestes tres directrius ha estat el que ens ha fet decidir en el perfil del tècnic que ocuparà la banqueta la temporada vinent“, sentenciava.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.