El sindicat mèdic Metges de Catalunya (MC) ha celebrat “l’esforç” del Govern per compensar a la nòmina d’agost els professionals sanitaris que han treballat a la “primera línia” contra la covid-19 però ha esperat que sigui un “primer senyal” de la “voluntat política” de l’executiu català per “millorar les pèssimes condicions salarials dels facultatius i revertir les retallades que s’arrosseguen des del 2010”. L’organització espera que aquesta gratificació econòmica “que no s’ha negociat amb els sindicats” no es quedi en un “fet aïllat” i sigui l’“inici d’un camí que condueixi a la dignificació de les retribucions mèdiques retallades prop d’un 30% en els darrers 10 anys”.

En aquest sentit, MC veu “amb bons ulls” l’anunci de l’executiu de destinar una partida extraordinària els propers dos anys per “compensar el sobreesforç que hauran de continuar fent els professionals de la medicina” en la nova etapa de la covid-19, però adverteix que, “en cap cas, aquests plusos arraconaran la reivindicació de recuperar la retallada salarial que ha patit la professió”.

D’altra banda, MC recorda al Govern la “necessitat urgent” d’iniciar en paral·lel un procés de reconstrucció del sistema sanitari per adaptar-lo a les noves necessitats, “que tingui en compte el criteri facultatiu i inclogui una major injecció de recursos materials i humans”.

Autor: