Les entitats FAADA, Ecologistes en Acció, AnimaNaturalis, Fundació Fauna, ADDA, Depana, AVDA, Libera!, Tots Som Poble i Lex Ànima han manifestat el seu suport a l’actualització de les sancions aplicables a infraccions a la legislació de caça, i han reclamat al Govern de la Generalitat que “no cedeixi a la pressió dels col·lectius de caçadors”. “Resulta vergonyant veure com els màxims representants de la Federació de Caça de Catalunya clamen per ‘les sancions que s’han aprovat contra els caçadors’, quan en realitat les sancions ja estan definides des de la llei del 1970 i l’únic que s’ha fet és actualitzar l’import de les mateixes”, denuncia Jaume Grau, coordinador a Catalunya d’Ecologistes en Acció. “Només s’actualitza l’import d’allò que ja eren infraccions. Dona la impressió que els caçadors volen seguir mantenint la impunitat gairebé absoluta que gaudien fins ara”, conclou.

Des de les entitats creuen que la modificació dels imports de les sancions per infraccions de caça, per actualitzar-les a l’any 2020 són “de pura lògica” i que “ja era hora que es comencessin a eliminar privilegis que han anat mantenint el col·lectiu dels caçadors des del 1970”. Aseguren que els caçadors, que practiquen la seva activitat amb un arma a les mans, han rebut un tracte de favor durant anys: Pagaven sancions irrisòries, amb màxims de 30 i 50€ per les sancions molt greus (i des d’1,5 € en el cas de les lleus) per infraccions que posen, per exemple, en perill la vida d’altres persones. Aseguren que cap altra activitat no tenia unes sancions tan desproporcionadament baixes. “I si es paguen ràpid quedaven en la meitat”, explica Grau. Ara les sanciones es preveuen de fins a 3.000 euros (les greus) i fins a 120.000 euros (les molt greus), que són les mateixes que tenen els pescadors des del 2009 o les que tenen els caçadors aragonesos.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.