Els ajuntaments podran tancar les platges la nit de la revetlla de Sant Joan si preveuen aglomeracions. “Si calculen situacions complicades podran prendre mesures conseqüents“, ha assegurat la sotsdirectora general de Coordinació i Gestió d’Emergències, Imma Solé, als micròfons de Rac1. “Si estaran obertes o no, això dependrà de les autoritats municipals. Però sobretot cal apel·lar a la responsabilitat de la gent. Hem d’intentar evitar les aglomeracions i fomentar les revetlles familiars“, ha insistit Solé. “El millor seria fer una revetlla de com a molt 20 persones. Estem en un estat d’emergència sanitària, i cal adaptar-se a ell“, ha recalcat la sotsdirectora de Protecció Civil, que també ha recomanat un “ús prudent” de la pirotècnia.

S’ha de preveure una venda de petards que eviti aglomeracions com, per exemple, la venda telemàtica“, ha assenyalat Solé. “També demanem que els petards siguin d’ús més familiar i que es pugui adaptar a una festa amb menys persones“, ha avançat la sotsdirectora general de Coordinació i Gestió d’Emergències. “Quan parlem de 800 persones assegudes, ens referim a espectacles o actes culturals. Però sempre mantenint la distància“, ha recordat Solé, descartant així les tradicionals revetlles amb balls multitudinaris en platges o recintes tancats.

Autor: