El compositor tortosí Josep Ollé i l’il·lustrador roquetenc Ignasi Blanch han presentat conjuntament el projecte artístic Núvols, que ha estat creat a les Terres de l’Ebres des del confinament. Núvols és una creació artística i musical basada en la peça Pirinenques (IV), una obra composta per Josep Ollé i adaptada expressament per a cor d’homes a partir d’un poema de Joan Maragall. En el vídeo, la interpreta el baríton Oriol Quintana acompanyat dels dibuixos de l’il·lustrador Ignasi Blanch, creats exclusivament per a l’ocasió.

Tot plegat, segons expliquen els impulsors del projecte artístic,  sorgeix de la iniciativa d’Oriol Quintana per interpretar una composició del seu amic Josep Ollé, a qui va demanar poder cantar una de les seves obres creada només per a veus masculines. Va gravar un vídeo i el va publicar a les seves xarxes socials.

A partir d’aquí, neix la idea del projecte Núvols, quan l’il·lustrador Ignasi Blanch va escoltar la gravació i no va dubtar a posar-se en contacte amb Josep Ollé per fer possible una col·laboració que feia molt de temps que s’estava considerant com un fet necessari per als dos.

“Les il·lustracions de Blanch afegeixen una mirada paral·lela al text de Joan Maragall, on molts personatges, alguns vius i d’altres presents a la memòria, representen un teixit humà esperançador i positiu en un moment ple d’incertesa”, expliquen els protomors del projecte. Rut Queralt, una jove periodista, va acceptar l’encàrrec per fer-ne l’edició i ordenar-ho de manera seqüenciada, “amb un ritme visual ple de matisos, detalls i amb un gust exquisit en format de vídeo”.

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.